in ,

Direktor aviokompanije Ryanair: Nećemo letjeti s praznim srednjim sjedištima!

Inicijativa da avio-kompanije ubuduće lete sa kapacitetom ograničenim na taj način su ludost, finansijski su neodržive i “beznadežno neefikasne”, rekao je on

Generalni direktor irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair Michael O’Leary najavio je da njegova kompanija neće prihvatiti prijedlog da, radi održavanja fizičkog distanciranja i poslije pandemije koronavirusa, njeni avioni lete sa upražnjenim mjestima u sredini svakog reda.

Inicijativa da avio-kompanije ubuduće lete sa kapacitetom ograničenim na taj način su ludost, finansijski su neodržive i “beznadežno neefikasne”, rekao je on.

Kako prenosi “Daily mail”, umjesto ovakve mjere, kompanija sa sedištem u Dublinu podržala je uvođenje obaveznog nošenja maski i mjerenja tjelesne temperature putnika i članova posada kad letovi budu nastavljeni.

O’Leary je takođe rekao da je Ryanair već obavijestio vladu Irske da će, ukoliko avioprevoznicima nametne obavezu da srednje sjedište mora da ostane prazno, njegovoj kompaniji morati da nadoknadi izgubljeni prihod, ili avioni Ryanaira neće ni letjeti.

Koronavirus je sve promijenio: Ovako na prvi dan mjeseca Ramazana izgleda Meka!

Potrebna vam je pomoć i podrška u novonastaloj situaciji: Prijavite se za besplatni razgovor sa psihologom!