in ,

Doboj okovan tugom: Prošle su dvije godine od tragične smrti četveročlane porodice

Ni dvije godine nakon pogibije četvoročlane porodice Đedovac, Slavice (46), Zlatka (53), Nikoline (18) i Kristine (17) iz Stanova, kod Doboja, bol za njima ne prolazi, a ove godine nam je možda i teže.

To su nam na kobnom pružnom prelazu u mjestu Grabovica kazali Zoran i Slađana Đedovac, brat i snaha stradalog Zlatka, koji su povodom dvogodišnjice pogibije cijele porodice došli na mjesto nesreće.
„Mi nismo htjeli da stanovništvo dovodimo ovdje, mi smo svoj dio u nedjelju obavili u crkvi, onaj vjerski dio, a danas smo izašli ovdje gdje su oni stradali da upalimo svijeće i otići ćemo na groblje“, kaže Zoran Đedovac.

Četvoročlana porodica je stradala u saobraćajnoj nesreći 12. marta 2017. kada se automobil u kojem su se nalazili sudario s teretnim vozom „Željeznica RS“, koji je saobraćao na relaciji Omarska – Zenica.

Za volanom pasata je bila Slavica, dok je na mjestu suvozača sjedio njen suprug Zlatko, koji su kobne noći iz Stanova krenuli u Doboj po kćerke, koje su bile na rođendanskoj zabavi.

Supružnici su u sudaru auta i voza na licu mjesta smrtno stradali, dok su njihove kćerke Nikolina i Kristina zadobile teške povrede, od kojih je mlađa umrla u dobojskoj bolnici, a starija u UKC Banjaluka.

Nakon njihove smrti kuća u kojoj su živjeli u Stanovima je opustjela.
„Sve je u kući kako je i ostalo. Niko ni kašiku nije iznio iz kuće, samo su Nikolinine i Kristinine drugarice nešto garderobe odnijele za uspomenu. Ono drugo ništa, sve tako stoji, propada. Ne znam šta bih vam rekla, svaki taj pogled… I mi slabije ulazimo u kuću“, priča kroz suze Slađana Đedovac.

Ona navodi da nakon kobne saobraćajne nesreće više nikad od straha nije sjela za volan svog automobila.

Kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradala porodica Đedovac, još nije utvrđeno jer je istraga u ovom slučaju u završnoj fazi, rečeno nam je u dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

„Nakon analize i ocjene nedavno dostavljenog dodatnog saobraćajno- tehničkog vještačenja nezgode i prikupljenih dokaza, radi se na utvrđivanju postojanja eventualnih propusta odgovornih lica za obezbjeđenje pružnog prelaza, a koji bi mogli biti u uzročno-posljedičnoj vezi sa nastankom nezgode“, navode u Tužilaštvu.

Kobni pružni prelaz, navode u „Željeznicama RS“, obezbijeđen je svjetlosno-zvučnom signalizacijom, navode nezavisne.com.

Znate li ko su četničke vođe u BiH? Odgovor će vas iznenaditi

Novi vlasnik FK Sarajevo uputio izvinjenje bordo navijačima