in ,

Dobro zapamtite ovog momka: Bit će najbolji golman Evrope, a Bosanac je

Bosna i Hercegovina ne mora brinuti za svoju fudbalsku budućnost. Dok je dijaspore, bit će i vrhunskih fudbalera. To je činjenica: svi naši najbolji igrači izuzev Edina Džeke, sportski su se razvili daleko od domovine, ali to ih nije spriječilo da zaigraju pod plavo-žutim grbom.

Urnebesno: Pogledajte kakve je ocjene u školi imao Bakir Izetbegović

Tako će biti i dalje, naši ljudi širom planete ne zaboravljaju domovinu i svoju djecu odgajaju u duhu lijepe bh. tradicije. Zato se njihova djeca odlučuju da igraju za BiH i to je jedan trend na kojem mnogo treba raditi i u godinama koje dolaze.

A među nekolicinom sjajnih talenata kojima se naša domovina može pohvaliti, vrijedi posebno izdvojiti ime jednog golmana, stručnjaci kažu – ponajboljeg mladog vratara u Evropi. Njegovo ime je Osman Hadžikić i čuva mrežu Austrije iz Beča.

Rođen je u Klosterneuburg 12. marta 1996. godine, a za prvi tim svog kluba već je odigrao 18 utakmica. Dobio je i bh. papire pa će sada uslijediti i poziv u mladu reprezentaciju gdje za njega itekako ima mjesta. A onda, kad dođe vrijeme, Asmir Begović će dobiti sjajnog nasljednika.

”Već na prvom treningu sam vidio da se radi o vanserijskom talentu. Voli trenirati, i više od ostalih. Iako je već sada na zavidnom nivou ima još prostora da napreduje. Siguran sam da će već ubrzo zaigrati u ligi petice”, govorio je njegov prvi trener Herbert Gager prisjećajući se prvih nastupa bh. dragulja.

A tek mu je 21. Zamislite kakva je budućnost pred ovih sjajnim mladićem. Bosna i Hercegovina definitivno ne mora da brine za svoju fudbalsku budućnost. Ona je lijepa i izvjesna.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Ono što su napravili Bošnjaci u Stuttgartu zaista je vrijedno pažnje

Olakšan ulazak Arapima u BiH

Olakšan ulazak Arapima u BiH