in , ,

Dok se svi pitaju kakvog je zdravlja: Sin Michaela Schumachera ulazi u Formulu 1?!

Mick Schumacher će testirati za Haas F1 Team 15

Vozač Ferrarijeve akademije, Mick Schumacher će testirati za Haas F1 Team 15. decembra, nakon što se spusti zavjesa na sezonu 2020. godine, navodi La Gazzetta Dello Sport.

Prema najvećim talijanskim sportskim novinama, ovo će uskoro biti i službeno objavljeno. Testni dan će se održati sredinom decembra kako bi mladim, talentiranim vozačima pružilo priliku da upoznaju (isprobaju) bolide Formule 1.

Na Yas Marina stazi, Mick Schumacher će voziti za američku momčad. Zapravo, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka je trebao debitirati u Formuli 1 za Alfa Romeo tijekom prvog slobodnog treninga VN Njemačke, ali zbog vremenskih uvjeta koje su vladale (kiša i magla) – vožnje nije bilo.

Nekoliko mjeseci kasnije, Schumacher ima pravo iskoristiti drugu priliku, iako je to slučaj sa drugom momčadi. Međutim, sadašnji fokus 21-godišnjeg Nijemca je na osvajanju naslova u Formuli 2. U prvenstvu vodi sa 22 boda prednosti nad Callumom Illotom, još jednim vozačem Ferrarijeve akademije.

Pored toga, Ilot će također sudjelovati na testiranju mladih vozača u Abu Dhabiju. Mladi Englez će se naći za upravljačem Alfa Romeo Racinga. Ovo će biti drugi ‘izlet’ u Formuli 1 za 22-godišnjaka, nakon što je prošle godine odradio 41 krug ili prešao 191 kilometar na stazi u Barceloni.

Što se tiče momčadi iz Maranella, oni su već potvrdili da će Robert Shwartzman i Antonio Fuoco sudjelovati na testiranju zakazanom 15. decembra. Rus i Talijan su boravili u Maranellu kako bi izvršili namještanje sjedala u SF1000, kojeg će voziti dva dana nakon finalne utrke tekuće sezone.

Schumacherovo testiranje za Haas F1 Team, ukazuje sve na to da će se Nijemac naći na gridu Formule 1 za sezonu 2021. godine sa ovom ekipom. Nedavno su ruski mediji iznijeli tvrdnje da će upravo spomenuti Mick Schumacher, zajdeno sa Nikitom Mazepinom činiti vozačku postavu američke momčadi od naredne sezone.

Kontakt između dviju strana postoji, ali za sada potpisi još uvijek nisu stavljeni na papir. Najvjerovatnije će se sve ovo potvrditi upravo u Abu Dhabiju, jer trenutna vozačka postava Grosjean/Magnussen nije dobila produženje ugovora sa Haas timom – prenosi www.f1-bih.com.

Šta će biti s glasačkim pravom bosanskohercegovačke dijaspore koja tek danas dobija listiće?

U Srebrenicu investirao više od pet miliona maraka: “Ne mogu više da izdržim, došlo je do kraja”