in

Donald Trump pretrpio je najteži poraz od završetka izbora u SAD-u, ovo ni u snu nije sanjao

Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/Shutterstock (10434333bm) Donald Trump, Sauli Niinisto. President Donald Trump speaks during a meeting with Finnish President Sauli Niinisto in the Oval Office of the White House, in Washington Trump, Washington, USA - 02 Oct 2019

Pravni stručnjaci kažu da tužbe imaju male šanse da promijene ishod izbora, a Bidenov viši pravni savjetnik rekao je kako se radi o teatralnosti, a ne o sudskim tužbama.

Još trojica advokata koji predstavljaju kampanju aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa, zatražila su povlačenje iz njegove tužbe kojom se osporavaju rezultati američkih izbora u Pensilvaniji, uzdrmavši tako njegov pravni tim uoči velike sudske rasprave.

Advokati su podnijeli zahtjev sudu u ponedjeljak, dodavši da je Trumpova kampanja pristala na njihovo povlačenje.

Jenna Ellis, pravna savjetnica u kampanji, rekla je da je promjena rutinska, prenosi Hina.

“Predsjednik je u subotu objavio kako je zatražio od gradonačelnika Rudyja Giulianija da vodi nacionalni pravni tim, zajedno s lokalnim savjetnikom. Naša zamjena lokalnog advokata u skladu je s rutinskim upravljanjem složenim parnicama”, izjavila je ona.

Nije navela razloge zamjene, koja je uslijedila nekoliko dana nakon što se i ugledno advokatsko društvo “Porter Wright Morris & Arthur” također povuklo iz slučaja.

‘Teatralnosti, a ne sudske tužbe’

U sudskom spisu u četvrtak advokati tog društva naveli su kako su se složili da će njihovi klijenti, Trumpova kampanja i dva registrirana glasača, biti “najbolje usluženi” ako se to advokatsko društvo povuče.

Linda Kerns, jedna od troje advokata koji su se odlučili povući, napisala je u nedavnom sudskom spisu kako se suočila s bujicom uznemiravajućih e-mailova i telefonskih poruka zbog svog rada za Trumpovu kampanju.

Savezni sudija u Williamsportu saslušat će u utorak argumente u tužbi Trumpove kampanje, podnesenoj 9. novembra, kojom se želi zaustaviti da demokratski kandidat Joe Biden bude potvrđen za pobjednika predsjedničke utrke.

Pravni stručnjaci kažu da tužbe imaju male šanse da promijene ishod izbora, a Bideov viši pravni savjetnik rekao je kako se radi o teatralnosti, a ne o sudskim tužbama.

SRBIJANSKI POLITIČAR I ANALITIČAR O IZBORIMA U BIH: Dodiku je poraz stigao u pravi čas, k`o budali šamar!”

Emotivni oproštaj tuzlanskog ljekara od kolege koji je izgubio bitku sa koronom: Ne mogu da se naviknem na smrt koja se mogla spriječiti, da je više njih…