in ,

Donald Trump u goste pozvao Abdulaha Skakau

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prisustvovat će 68. tradicionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na poziv Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin skupa će, pored kongresmena iz dvije najveće američke partije, biti i predsjednik SAD-a Donald Trump.

Riječ je o jednom od najznačajnijih godišnjih političkih događaja u SAD, koji se tradicionalno održava u hotelu Hilton u glavnom gradu SAD-a i to uvijek prvog četvrtka u februaru. Ovogodišnji molitveni doručak održat će se 6. februara.

Svake godine, američki predsjednik se obrati javnosti na ovom skupu, kojem će i ove godine prisustvovati gosti iz više od 100 država svijeta, ali i većina najviših američkih zvaničnika, uključujući brojne kongresmene i senatore SAD.

Gradonačelnik Skaka ističe da je ovo prilika da se Grad Sarajevo promovira i na najbolji način etablira na međunarodnoj sceni.

“Ovo je i priznanje za Grad Sarajevo kao instituciju i za sve ono što radimo kako bismo glavni grad BiH vratili u međunarodnim odnosima na mjesto koje mu pripada.

Bit će to šansa da sa našim prijateljima iz SAD razgovaramo o situaciji u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, posebno o razvojim projektima koji su pred nama. SAD su bile i ostale naš najveći saveznik i partner, i narod u Sarajevu to nikada neće zaboraviti”, navodi gradonačelnik Sarajeva.

Tokom boravka u SAD, planirani su i bilateralni susreti sa američkim zvaničnicima.

“Naravno, iskoristit ćemo priliku da produbimo saradnju i otvorimo nove kanale komunikacije. Do sada smo imali vrlo važnu i dobru saradnju sa SAD, ali molitveni doručak je skup najutjecajnijih ljudi iz svih sfera života, a Grad Sarajevo ima potencijal i projekte koji mogu zainteresirati investitore i moguće partnere”, poručio je Skaka.

Muštuluk! Evo kada će biti isplaćene prve penzije iz budžeta penzionerima FBiH

Vozač iz Banja Luke potpuno puk’o, napravio haos na cesti pa se predstavio kao vozač Dragana Lukača