in ,

Dragan Čović: Drago mi je zbog Veležovog povratka, nema gostovanja na koje nisam išao sa Rođenima

Predsjednika HDZ-a Dragan Čović u intervjuu za Jedan na BHT1 osvrnuo se, između ostalog, i na gotovo sigurni ulazak Fudbalskog kluba Velež u Premijer ligu BiH.

Naime, od ranije je poznato kako je Čović u mladosti bio vatreni navijač Rođenih pa je shodno tome upitan da li i dalje kao nekad ima emocije prema mostarskom klubu.
– Vrijeme čini svoje, ali emocije nikada ne mogu nestati. Ali, da se vremenom transformišu, to je tačno.

Ja sam kao dijete navijao za Velež. U svojoj mladosti sam bio navijač Veleža. Ne postoji stadion na kojem je Velež igrao van Mostara, a da ja nisam bio. I sad kad neko hoće raspravljati o emocijama, evo mu materijala. Drago mi je da je Velež ponovo ušao u Premijer ligu BiH. Mislim da to zaslužuje, kao i bolje uvjete i ambijent, kako ne bi opet došao u sličnu situaciju u kojoj je već bio jednom ili dva puta u proteklih 15-ak godina, rekao je Čović.
Podsjetimo, fudbaleri Veleža nalaze se pred povratkom u Premijer ligu BiH budući da je prednost Rođenih u odnosu na drugoplasirani Olimpik četiri boda dva kola prije kraja prvenstva. Velež do kraja prvenstva gostuje kod Bosne u Visokom, a u posljednjem kolu dočekuje Igman, dok Olimpik igra kući protiv Rudara i u gostima kod Orašja, prenosi Klix.ba.

Velež uz četiri boda prednosti ima mnogo bolju gol-razliku (72:16 naspram 54:14) te bolji međusobni omjer (0:0 u Mostaru, 2:2 u Sarajevu) od Olimpika, što znači da Mostarcima za titulu i povratak u bh. elitu, čak i u slučaju obje pobjede Olimpika, trebaju dva boda iz preostale dvije utakmice.

Kako bi izgledala bh. reprezentacija da ‘Vatreni’ rođeni u BiH igraju za nju

Bosanac s Porsche Panamerom krao odjeću iz radnji po Njemačkoj