in , ,

Dragan Čović u Neumu: “Moramo slijediti naše prijatelje, Republiku Hrvatsku”

U Neumu se održava konferencija “Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini”, a govorio je i Dragan Čović

Siguran sam da na našem euroatlanskom putu moramo slijediti naše prijatelje, Republiku Hrvatsku, kako bismo do našeg cilja uspjeli doći mnogo brže nego što smo se prema njemu kretali u posljednjih 10-ak godina, istakao je u danas u Neumu predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović.

U Neumu se održava konferencija “Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini”.

“Vjerujem da ćemo dobiti dovoljno jasnog okvira da mi koji se kroz izvršnu, zakonodavnu i uopće političku vlast trudimo pronaći konačna, kvalitetna rješenja za Bosnu i Hercegovinu, na tragu zaključaka ove konferencije to i uspijemo”, kazao je Čović.

Naglasio je kako je potrebno naći organizacijski model za BiH koji će uvažiti najviše europske demokratske standarde.

“S druge strane taj model treba uvažiti sva ključna obilježja Bosne i Hercegovine, što je naša historiji, ta multikulturalnost i multietničnost, i sve ono što možemo vezati s tim, i na kraju opet napraviti racionalnu, učinkovitu i upravljivu državu koju danas kao takvu nemamo”, istaknuo je Čović.

Đorđe David o izbačenoj takmičarki iz BiH: Sama je sebi dala autogol zbog statusa koje je objavljivala na svoj profil, mi smo vidjeli da je opsovala!

Veliko iznenađenje: Bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić ulazi u politiku!