in ,

Dramatičan apel Savezu: Najteža životna bitka bivšeg kapitena Zmajeva

Safet Hodžić, nekadašnji kapiten malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, bije najtežu životnu bitku.
Brojna priznanja

– Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek “pletal”, koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti – kaže Jasmin Džanko, koji je pokrenuo humanitarnu akciju “Za našeg Hodžu”.

Hodžić je jedan od najboljih golmana malog fudbala u BiH svih vremena. Na kultnom sarajevskom turniru “FIS Gol” proglašen je najboljim golmanom u dva navrata, 1983. i 1984. godine. Za dugogodišnje zasluge u sportu (mali fudbal) 1992/1993. proglašen je sportistom godine grada Sarajeva.

Operacija spas

– Pozivam sve znane i neznane sportiste te ljude dobre volje da pomogemo našem Safetu. Svi oni koji žele pomoći, mogu da se jave na njegove brojeve telefona: 033 623 301 ili 063 714 519. Jedini spas za Hodžića mogla bi biti operacija u Turskoj, ali on za taj korak nema novca – dodaje Džanko, dugogodišnji sportski radnik i Hodžićev veliki prijatelj.

Prijeti mu amputacija

Da nesreća nikad ne dolazi sama, najbolje pokazuje primjer porodice Hodžić.

– Naš Hodža je zaista u teškoj situaciji. Postoji mogućnost da ostane bez obje nogu, a već je nepokretan. I njegova supruga je lošeg zdravlja… Zbog toga apeliram za pomoć nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao i na malim i na velikim terenima.

Vjerujem da ćemo pomoći našem Hodži. Molim i ljude iz Nogometnog saveza BiH da pomognu, jer znam da je i njih zadužio svojim odbranama – kaže Džanko.

Edin Džeko na naslovnicama italijanskih medija: Tri kluba žele Dijamanta, a u Romi se nešto dešava

SRAMNA PRESUDA UBICI MUDŽELETU Koliko košta ljudski život u BiH?