in ,

Dubrovnik pod opsadom zbog Pompea: Snajperisti na zidinama, svudgdje su crni džipovi, a zavareni su i šahtovi!

Saobraćaj nije potpuno zatvoren kao što je bio slučaj kad je u Dubrovnik došao Ivan Pavao II

Američki državni sekretar Mike Pompeo stigao je u posjetu Dubrovniku kao najviši član administracije Sjedinjenih Država otkad je Donald Trump postao predsjednik. Pompeo se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem-Radmanom, a prisutan na sastanku je i ministar odbrane Mario Banožić.

Tema razgovora moglo bi biti ukidanje viza za Hrvate koji ulaze u SAD, kao i hrvatski odabir američke ponude borbenih aviona. Dubrovnik danas ima posebne sigurnosne mjere, a gradonačelnik Mato Franković kaže da su takve procedure već imali.

Kako su objavili iz grada, saobraćaj nije potpuno zatvoren kao što je bio slučaj kad je u Dubrovnik došao Ivan Pavao II.

Građanima je danima prije najave da će doći Pompeo bilo jasno da se nešto sprema.

Po gradu su vidjeli crne džipove s diplomatskim tablicama američkog veleposlanstva, a posljednjih dana neki su prijavili da na nebu vide tačkicu koja svjetluca bakrenim odsjajem za koju su uvjereni da se radi o američkom satelitu.

Zavarili su šahtove, snajperisti su zauzeli pozicije na svim visokim tačkama oko zidina, vojni i policijski helikopteri nadlijetaju grad, s mora situaciju prati Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice poput ronilaca obučenih za protudiverzantske akcije.

(Dubrovački vjesnik)

Uhapšen muškarac u Bukvi kod Tešnja

GRAĐANI OPREZ – U mjenjačnicama su se pojavili FILMSKI euri, ne padajte na prevaru!