in ,

DŽENAN 3 PUTA UZVIKNUO ALLAHU EKBER: Novi detalji o napadu Bosanca na policajce u Brooklynu, evo šta se sve zna!

Bosanac Dženan Čamović je tri puta uzviknuo “Allahu ekber” kada je nožem napao policajce u Brooklynu, prenosi New York Post nove detalje.

Vlasti do sada nisu bile u stanju da Čamovića (21) povežu sa bilo kakvom organizovanom terorističkom grupom, ali se sumnja da su njegova navodna taktika i zasjeda slične terorističkim napadima izvedenim u Parizu, rekao je John Miller, zamjenik komesara jedinice za borbu protiv terorizma njujorške policije.

“Svi znaci su kao iz uputstva za teroriste”, rekao je Miller.

Inače, i FBI ispituje slučaj kako bi utvrdio da li treba da se podnese federalne optužnica.

Članovi porodice Čamović rekli su da je Dženan pobožni musliman, ali da “apsolutno nije terorista”.

On je ovog mjeseca otvorio nalog na Twitteru i “lajkovao” 24 tvita ljudi koji su izražavali antipolicijske stavove.

Podsjetimo, Čamović, koji živi sa porodicom u Shipshed bayu, naleteo je na grupu policajaca i jednom zabio nož u vrat nešto prije ponoći u srijedu uvečre na aveniji Flatbush.

Navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizma pretpostavlja da je povezan za Islamskom državom ili nekom drugom terorističkom grupom.

U sukobu su povrijeđena još dvojica policajaca, pa su sva trojica završili u bolnici.

Ćamović, koji je zajedno sa porodicom emigrirao iz Bosne, teško je povrIJeđen u sukobu sa policijom i trenutno je u kritičnom stanju. Policija tek treba da ga sasluša, jer je intubiran u bolnici. NEw York Post navodi da se očekuje da će biti optužen po tri tačke za pokušaj ubistva.

SITUACIJA U BIH ALARMANTNA Vraćaju se mjere zabrane: Sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu zabranjena

Velika tuga u domu Ace Pejovića: Popularnom pjevaču umrla majka, neutješan je…