in ,

Edin Džeko kupio lijek Ernesi Kunalić!

Džeko napravio sjajan potez
Džeko napravio sjajan potez

Edin Džeko još jednom je pokazao veliku humanost! Šta reći na njegov današnji potez? Dijamant je kupio prijeko potrebni lijek za Ernesu Kunalić. Ona boluje od invazivnog duktalnog karcinoma dojke, a ovog mjeseca je završila šesti ciklus Carboplatina. Sada joj je potreban drugi lijek pod nazivom Olaparib, koji bi joj pomogao u izlječenju. Lijek se ne nalazi na listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji BiH, čiji je Kunalić osiguranik, a pored toga nije u mogućnosti da ga kupi vlastitim sredstvima, jer košta 5.100 eura. Edin ga je kupio.

Ispunjena posljednja želja Bosanke u Njemačkoj

Nakon duge borbe Ernese Kunalić protiv najteže bolesti karcinoma, javnosti se preko društvenih mreža obratio njen suprug Admir sa dirljivim pismom, prenosi agencija Patria.

”Kao što mnogi od vas do sada vjerovatno već znaju, neki možda i ne, moja supruga, Ernesa, već duže vrijeme boluje od raka dojke. Nas dvoje, sa našim porodicama smo, eto, svo to vrijeme borili bitku i stvarno pokušali samostalno da izađemo na kraj s time.

Međutim i nakon tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, velike i nesebične pomoći koja nam je zaista pružena na KCUS-u, naša borba sa njenim rakom i metastazama istog još nije završena. Došli smo do tačke gdje dalje ne možemo bez vaše pomoći. Ernesa bi hitno trebala početi primati terapiju – novi, pametni lijek, Olaparib (Lynparza).

Pomozite i vi!
Pomozite i vi!

To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH. Ernesa bi u kontinuitetu trebala uzimati ovaj lijek godinu dana, za što je potrebno oko 60.000 eura. To je iznos koji sami nismo u mogućnosti da obezbijedimo.

Nije lagano odlučiti se na ovaj korak, te javno tražiti pomoć, međutim dugujemo to svojoj maloj kćerkici Nađi, da učinimo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi njena mama ozdravila, te kako bi ona i dalje bila ta koja je svojom majčinskom, sigurnom rukom vodi kroz život. A vjerujem i siguran sam da uz pomoć svih vas, ovaj naš problem koji imamo, postat će manji problem jer ćemo imati dobre ljude uz nas”, poručio je Admir Kunalić.

Njena borba se nastavlja, svi se nadamo i vjerujemo da će biti uspješna! Uz ljude poput Edina, svaka bitka je lakša. Bravo majstore!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Senad i Dino

Video: U ovom izdanju nikad niste vidjeli Senada Hadžifejzovića

Deer Park

Bosanci i Hercegovci organizuju veliki teferič u Australiji