in

Grafitima strašno uvrijedili žrtve genocida u BiH, pa ih stigla kazna

Dvije osobe koje su osumnjičene za uništavanje grafika u Brčkom koji je posvećen žrtvama genocida u Srebrenici, uhapšene su tokom ovog petka.

Kako su saopćili iz Policije Brčko distrikta, intenzivnim mjerama i radnjama pronađene su dvije osobe, a riječ je o 35-godišnjem G. P. i 20-godišnjem O. P. iz ovog grada.

Iz policije je navedeno da su, preduzimajući redovne mjere i radnje u okviru svojih aktivnosti, noćas u 3.32 sati uočili da je na zidu gradskog mezarja u naselju Ivici precrtan natpis “Brčko ’92 never forget Srebrenica ’95 8.372…”, a ispod njega ćiriličnim pismom ispisan drugi. Ćirilicom su ispisali “Srbija” uz iscrtani krst sa četiri slova S.

 

“Preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Policije Brčko distrikta su, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, u vrlo kratkom roku rasvijetlili događaj i identifikovali počinioce”, naveli su iz policije.

Grafit na zidu koji se nalazi na ulazu u mezarje Meraje, u kojem je ukupano i 198 civilnih žrtava proteklog rata s geslom “Brčko ’92 never forget Srebrenica ’95 8.372…”, djelo je navijačke grupe reprezentacija Bosne i Hercegovine “BH Fanaticosi” (BHF).

(Slobodna-Bosna)

Velike neugodnosti: Državljani BiH u dijaspori koji posjeduju dvojno državljanstvo naišli na probleme prilikom ulaska u domovinu s ličnom kartom

IZETBEGOVIĆ NA KRAJU RADNE SEDMICE: “Hrvatska strana uporno ponavlja, mantru ima, o tome kako su im Bošnjaci…”