in , ,

Fadil Novalić progovorio o isključenju Aljoše Čampare iz SDA i sve iznenadio: Ovo niko nije očekivao!

Uslijedile su brojne reakcije

U Varešu je danas odluku o isključenju Aljoše Čampare iz SDA komentarisao premijer FBiH Fadil Novalić. On je, između ostalog, govorio i o mogućoj Čamparinoj smjeni sa pozicije ministra MUP-a FBiH, pojasnivši zašto smatra da za to nema potrebe

Nakon što je u petak 18 zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo, a među njima i Aljoša Čampara, zastupnik SDA, podnijelo zahtjev za smjenu Vlade KS, Općinski odbor SDA jednoglasno je usvojio odluku o njegovom isključenju iz stranke.

Uslijedile su brojne reakcije, odglasio se i sam Čampara poručivši da se “više ne bi vratio i kada bi ga zvali”.

A u Varešu je danas ovu odluku komentarisao i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. On je, između ostalog, govorio i o mogućoj Čamparinoj smjeni sa pozicije ministra MUP-a FBiH, pojasnivši zašto smatra da za to nema potrebe.

– Ja pokrivam federalni nivo. Ministar Aljoša Čampara je federalni ministar. Taj događaj se uopće toliko ne reflektira na nivou Federacije. Taj događaj je bitan za Kanton Sarajevo. Vidim veliko prisustvo medija. Međutim, kad izađete izvan Kantona Sarajevo, vi morate znati da ja moram kao premijer servisirati svih deset kantona, a pitanje ministra Čampare nije vidljivo. Prema tome, nije ni u Federaciji. Što se tiče mene, i mislim Stranke demokratske akcije, nema potrebe da se pokreće bilo kakva smjena – kazao je Novalić.

Inače, o isključenju Aljoše čampare iz SDA danas bi se trebalo raspravljati na Kolegiju ove stranke.

(Depo)

Ovo je lik koji je upucao policajca ispred Vlade Hrvatske, ostavio je i poruku na Facebooku!

Velika drama na sarajevskom aerodromu prilikom slijetanja aviona!