in , ,

Fahrudin Radončić jako oštar: “SDA je polomila zube, drago mi je zbog prekretnice”

Tektonske političke promjene u BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se nakon što su iz CIK-a BiH objavljeni preliminarni rezultati lokalnih izbora u BiH.

“Kao što je javnosti poznato, na ovim lokalnim izborima SBB nije imao niti jedan veliki bilbord, stranački skup i ozbiljnu predizbornu kampanju. Također, prvi put je SBB na izborima učestvovao na način da na glasačkim listićima, uz SBB, nije bilo napisano ime Fahrudina Radončića.

Naravno, ovo se nije slučajno dogodilo. Još prije nekoliko mjeseci sam rekao da neću ići niti na jedan stranački skup SBB-a i tako sam se i ponašao.

Također, odbili smo opciju da imamo zajedničke kandidate sa SDA . To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja sa mjesta ministra sigurnosti BiH.

SDA je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, promašila temu, ili, bolje rečeno, metu.
Njihovi mediji su mjesecima brutalnnim lažima udarali po meni i SBB-u, štampane su i masovno distribuiranje kvazi knjige o meni, udarali najprizemnijim lažima…

Sve to SDA-u očligledno nije pomoglo u pravljenju pobjedničkog izbornog rezultata.
Sa druge strane, Konaković, Nikšić, Kojović i Hadžibajrić su sa puno truda i rada na terenu, pokazali veliki dinamizam i napravili veliki rezultat.

Stoga zaslužuju čestitke i priznanje da su uspjeli u nečem doskora nemogućem – da spriječe brutalnu izbornu krađu.

Što se SBB-a tiče, mi nastavljamo samostalnim putem.

Očekujemo da „četvorka“ što prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj, ali sa podrškom naših zastupnika, ukoliko im u Skuštini KS eventualno ili ponekad zatreba.

Da ponovim, posljednjih godina, javnost je prisustvovala nevjerovatnim atacima SDA mašine protiv mene i sada raduje činjenica da im to nije pomoglo da naprave pobjedu.

Nažalost, sada će to, vjerovatno, činiti onima koji su im, nakon lokalnih izbora, postali veći trn u oku od mene.

No, ta proždrljiva mašina je definitivno polomljenih zuba i bit će sve slabija i slabija.

Na kraju, uoči izbora sam rekao da će ovi lokalni izbori biti početak kraja feudalnog i porodičnog vladanja nad Bošnjacima.

Bitka se nastavlja, ali sada je mnogo, mnogo lakše. Drugi preuzimaju teret i treba im iskreno poželjeti uspjeh na tom dugom i izazovnom putu”, napisao je Radončić na svom zvaničnom Facebook profilu.

Otkriveno ko su načelnici u Zeničko – dobojskom kantonu, dogodilo se nekoliko iznenađenja

Dramatična situacija u Ilijašu, stigla i policija, Konaković poručuje: “Neće nam ukrasti pobjedu!”