in , ,

Fantastične vijesti dolaze iz Sarajeva, građani su ovo dugo čekali!

U KS pala koncentracija zagađujućih materija u zraku

Zbog zabilježenog pada koncentracija zagađujućih materija u zraku, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, donijelo je danas odluku za ukidanje epizode “Pripravnost” u svim zonama na području Kantona Sarajevo u kojima se primjenjuje pomenuti Plan.

Ovakva odluka proizišla je nakon što je mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo na automatskim stanicama Vijećnica, Otoka, Ilidža i Ilijaš zabilježen značajan pad izmjerenih vrijednosti za PM10 čestične tvari u zraku tokom jučerašnjeg dana.

Ovakav trend pada koncentracija, kako je konstatovano, nastavljen je i danas.

Također i ostali praćeni polutanti prethodnih dana nisu bilježili prekoračenja graničnih vrijednosti.

U isto vrijeme se, prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana očekuje nestabilno vrijeme s povremenim padavinama, bez temperaturne inverzije, i pojačanim vjetrom, što će dodatno dovesti do potpunog čišćenja kotlina, kao i do stanja kvaliteta zraka koji se smatra zadovoljavajućim.

U skladu s Planom interventnih mjera, Stručno tijelo će nastavit kontinuirano pratiti stanje kvaliteta zraka i meteorološke prilike, te o svemu tome blagovremeno informisati javnost, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Milorad Dodik se konačno oglasio iz bolnice, otkriveni su najnoviji detalji o njegovom zdravstvenom stanju!

Oglasila se kćerka Milorada Dodika, poslala je žestoku poruku javnosti: “Rade ti o glavi i rođeni i nerođeni…”