in

FENG ŠUI SAVJET ZA PRIVLAČENJE NOVCA: Ova biljka donosi napredak i obilje!

Pahira ili drvo novca je feng šui biljka koja idealan poklon za mladence, ali i za poslovne ljude!

Biljka pahira (Pachira aquatica) potiče iz Srednje i Južne Amerike.

Ovo drvo je jedno od feng šui biljaka koje donosi sreću i novac u dom. Simbolično se povezuje sa srećom u finansijama i biznisom, i zato se često zove i drvo novca.

U svom prirodnom staništu pahira dostiže visinu i do 17 m. U kućnim uslovima njena visina varira od malih bonsaija, do 60 cm , pa do visine od 2 m.

Stablo pahire uglavnom čine više manjih isprepletanih u jedno. Listovi su zelene boje, i uglavnom se nalazi po 5 na svakoj grani.

Pahira rijetko cvjeta u zatvorenom prostoru. Njen cvijet je zanimljiv, krem-bele boje skupljen u veliku metličastu cvast. Plod je dug, ovalan, braon-zelene boje, i podsjeća na kokosov orah.

Kao bonsai pahira postaje neobičan detalj u enterijeru doma. Prema predanju jedan stari siromašni farmer koji je cijelog života naporno radio nalazi na livadi jednu neobičnu biljku. Pomislio je kako je Bog sigurno čuo njegove molitve i dao mu priliku da se obogati. Odnio je biljku kući, posmatrao je i ispitivao. Pošto je utvrdio da je otporna i da zahtijeva malo njege počeo je da je gaji. Veoma brzo je potražnja za njom porasla i on se obogatio. Biljku je nazvao drvo novca.

Po feng šuiju pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom, zbog karakteristika 5 velikih listova koji simbolišu 5 feng šui elemenata: metal, drvo, vodu, vatru i zemlju. Zato se i smatra da ima sposobnost da zamijeni i aktivira slabije elemente ili elemente koji nedostaju u prostoru doma.

Vjeruje se da ako se u isprepleteno stablo pahire stavi kovanica da će donositi novac, a ako se na nju vežu crvene i zlatne tračice donosit će sreću u dom. Vjeruje se i da je ova biljka idealan poklon za poslovne ljude i za mladence.

Tači nikad odlučniji! Samo vi tako nastavite i ujedinjenje sa Albanijom slijedi!

Policija iz Doboja otkrila da kamiondžija iz Tešnja prevozi drva bez papira