FIFA zabranila nastup reprezentativcu BiH, u ozbiljnim smo problemima, samouvjereni Prosinečki tješi navijače: Nisam zabrinut, već znam prvih 11!

Posljednje Sport Vijesti

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je na stadionu Windsor Park u glavnom gradu Sjeverne Irske – Belfastu održao konferenciju za medije.

Govorio o predstojećoj utakmici između Sjeverne Irske i naše reprezentacije u okviru Lige nacija te o problemima sa kojima se suočava.
Kladionice selekciju Bosne i Hercegovine postavljaju kao blagog favorita u odnosu na Sjevernu Irsku.

Selektor Robert Prosinečki ima velikih problema sa sastavljanjem tima, a posebno se to odnosi na odbranu gdje ima jako malo spremnih fudbalera.

“Imamo malih problema u odbrani, ali sigurno da ćemo ih riješiti. Postoje alternative. Odradićemo danas trening i pokušaćemo da nađemo najbolji tim kojeg imamo”, rekao je selektor, te je dodao:

“Čivić se oporavio i on će početi meč, pokazao je da jako dobro može odigrati. Pokazao je to i u Koreji. Nastić ima problema, pokušavali smo nešto napraviti, bit će u konkurenciji i probaćemo ga oporaviti. Možda je bolje da ne igra da ga oporavimo za Austriju”.
Jedno od pitanja na konferenciji za medije odnosilo se neigranje, odnosno suspenziju Darka Todorovića. To jeste problem, ali selektor nije zabrinut.

“Imao je žute kartone, kažnjen je i ne može igrati. Prvo je UEFA rekla da može igrati, a kasnije nam je rečeno da je došlo do greške te da ne može nastupiti. Alternativu imamo iako smo deficitarni u odbrani. Dosta povreda smo imali u kratkom periodu, neki igrači nisu došli, drugi koji su došli nisu bili sto posto spremni, ali mislim da ćemo to riješiti, izaći na teren i odigrati dobru utakmicu”, odgovorio je Prosinečki na pitanje fotoreportera portala Klix.ba koji se nalazi u Belfastu i prati Zmajeve.

Bojan Nastić će biti u konkurenciji, ali ako ne bude potrebe neće ulaziti u igru.

“Gledam više ove koji su zdravi, više razmišljam o alternativi. Ćivić se oporavio i nastupit će, a Nastić ima problema. Istina je da će biti u konkurenciji, ali ćemo vidjeti da li će nam trebati. Probat ćemo bez njega kako bi se oporavio za Austriju”, rekao je selektor.

Početni sastav je već odredio
“Nisam u nedoumici, znam ko će igrati. Na prethodnim utakmicama smo dobro izgledali, s pravom možemo razmišljati o tome da ćemo dobro odigrati. Imamo dobru i kvalitetnu reprezentaciju, želimo se na pravi način predstaviti na zvaničnoj utakmici. Cilj nam je da budemo prvi u grupi Lige nacija i da i tu imamo šansu za plasman na Evropsko prvenstvo ako nešto pođe po zlu”, dodao je popularni Robi.

“Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Raduje nas ono što smo prikazali u prethodnim utakmicama, posebno protiv Koreje. Imamo talentovanu i dobru reprezentaciju i želimo što bolje rezultate napraviti. Želimo biti prvi u grupi i pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Vjerujem da će sutra biti dobar rezultat”, rekao je selektor.

“Jako dobro poznajemo Sjevernu Irsku. Igraju već treće kvalifikacije sa istim timom, tu je par promjena. To je dobra ekipa kojoj je malo falilo da ode na SP. Skautirali smo ih dobro, igrao sam protiv njih sa Azerbejdžanom, znam da imaju veliku motivaciju i očekuje nas dobra utakmica”, istakao je Prosinečki.
“Analazirali smo dobro protivnika, igraju agresivno i sigurno će biti teška utakmica. Trebamo ostati koncentrisani kompletan meč. Moramo biti pravi i ako budemo takvi neće biti problema”, istakao je Ervin Zukanović.

Leave your vote