in ,

“FlyBosnia” od Fikreta Hodžića traže još 298.000 KM

Ova firma je prošle sedmice obavila let za Kinu, ali nije prevukla respiratore.

Aviokompanija “FlyBosnia” obavezala se ugovorom sa “Srebrenom malinom” da će iz Kine u BiH prevući svih 100 respiratora i za to je unaprijed dobila 152.000 eura (298.000 maraka).

Ova kompanija je 25. aprila u Sarajevo dovezla 80 respiratora, a ostalih 20 obećala prevući prvim narednim letom iz Beijinga u Sarajevo.

U dopisu jasno stoji da 20 respiratora nije moglo stati u avion i da će, po ranijem dogovoru, biti isporučeni.

No, umjesto toga, “FlyBosnia”, kako saznajemo, od “Srebrene maline” za prijevoz traži dodatna sredstva, tačnije, isti iznos kao za prvi kargo-let u iznosu od 152.000 eura. To je i razlog zašto respiratori nisu stigli u Sarajevo 15. maja.

Pitanje je hoće li i stići s obzirom na to da su Hodžiću odlukom Suda blokirani računi, no i da nisu, evidentno je da “FlyBosnia” nije ispoštovala svoj dio ugovora i u jednu ruku prevarila ovu firmu koja je u centru afere zbog nabavke respiratora.

Da stvar bude gora, ova firma je prošle sedmice obavila let za Kinu, ali nije prevukla respiratore. S druge strane, oni traže pomoć Vlade FBiH da im se otpišu dugovanja i aerodromske usluge pod krinkom patriotizma za vrijeme pandemije.

Za to vrijeme zaradili su stotine hiljada maraka.

Više od stotinu bh. državljana na kruzeru u Engleskoj traže povratak kući

Velika tragedija pogodila Tuzlu: Otac dvoje djece pronađen obješen na tavanu