in

Folk pjevačica Stoja uhapšena na granici!

Stoja Novaković i njen suprug Igor Jovanović privedeni su na granici između Hrvatske i Srbije jer su im carinici prilikom kontrole pronašli falsifikovane novčanice u vrijednosti od 7.000 eura.

– Taj čovjek, vlasnik kluba u Virovitici, godinama je varao ljude, podvaljivao im lažne novčanice i svi su to znali. Mislim da je i lokalna policija žmurila na njegove mahinacije, nemam drugo objašnjenje čim je uspijevao tako dugo da bude na slobodi. Ali, s druge strane, mnogi pjevači su nastupali kod njega bez ikakvih problema.
Često je dolazila Seka Aleksić, zatim Sandra Afrika, Rade Lacković, Mitar Mirić, Indira Radić, Saša Matić. Svi oni su bili prezadovoljni uslovima i honorarom, bili su ispoštovani. Jedino je Stoja Novaković pošteno nadrljala – priča naš sagovornik, objašnjavajući kako je pjevačica upala u ozbiljne probleme sa zakonom.

– Kad se završio njen nastup, vlasnik kluba je pitao njenog muža Igora koliko im duguje, na šta je on odgovorio: “5.000 eura, po dogovoru.” Ovaj je rekao: “Evo vam 7.000, zaslužila je.” Oni su mu zahvalili i otišli. Ali kad su došli na granicu, uredno su prijavili da prenose i devize, pa je carina tražila novčanice na uvid. Bilo im je sumnjivo kako izgledaju, pa su uradili detaljnu provjeru. Brzo su ustanovili da su sve novčanice lažne – kaže on.

Stoja i Igor su odmah odvedeni u stanicu pogranične policije u Iloku, gdje su saslušani.

– Kleli su se da nemaju pojma da su pare lažne. Inspektoru su rekli ime i adresu vlasnika diskoteke, pa je naloženo da se i on privede. Prilikom hapšenja u njegovim prostorijama je pronađena mašina za pravljenje novčanica, što je bilo dovoljno da on završi iza rešetaka. Stoja i njen muž su pušteni poslije tri i po sata saslušanja, ali su morali da plate kaznu od 1.500 eura zbog, kako je pisalo u odluci suda, “privrednog prestupa”. Nisu se bunili, platili su da bi što prije napustili Hrvatsku – zaključio je izvor.
Stojin suprug Igor nije želio da prizna da je pjevačica doživjela neprijatnost.

– Nažalost, neko vas je slagao. Neko ima bujnu maštu – poručio je on.

Progovorili svjedoci stravične pucnjave u Ohiju, ono što imaju za reći je prestrašno…

Princ gradi novi grad: Imat će lažnu kišu i vještački Mjesec