in ,

Foto: Bosanci u Njemačkoj napravili nezapamćen spektakl

Foto: Bosanci u Njemačkoj napravili nezapamćen spektakl
Foto: Bosanci u Njemačkoj napravili nezapamćen spektakl

Interes i odziv za Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu u Njemačkoj je prevazišao sva očekivanja organizatora – naravno u pozitivnom smislu. Zaista to bila revija za pamćenje, toliko Bosanaca i Hercegovaca na jednom mjestu u dijaspori i sve te zvijezde koje su uveličale program, zaista ne pamtimo u dugoj historiji praćenja događaja u organizaciji bh. iseljeništva.

U izuzetno atraktivnom muzičkom dijelu programu nastupali su Hari Mata Hari, Dragan Stojković Bosanac, Enis Bešlagić (koji je ujedno bio voditelj programa), Emina Tufo, raspjevana i muzički izuzetno nadarena porodica Filipović, otac Anto i tri sina Jakica, Jurica i Tomica.

Nastupala je i horska sekcija KUD Sevdah iz Frankfurta, a zanimljive nastupe imale su i foklorne sekcije. Svi su željeli da se slikaju s našim estradnim zvijezdama, a tokom cijele manifestacije nije zabilježe niti jedan jedini incident.

Bile su prisutne i TV ekipe kao i brojni novinari koji su željeli zabilježiti poneki detalj s ovog veličanstvenog događaja. Posebno treba izdvojiti prijem Enisa Bešlagića kojeg su Bosanci i Hercegovci naprosto ”napali” s pitanjima za slikanje.

Pogledajte kako je bilo na ovom nezaboravnom događaju. Bilo je i ponovilo se opet. Bravo organizatoru na vrhunskom poslu.

Edin Osmančević

Edin Osmančević: Rat je mrtav, živio rat

SC Bosna Berlin

Fudbalska poslastica u srijedu u Berlinu