Lijepe slike iz Norveške

Foto: Bošnjački centar Sarpsborg u novom ruhu

Posljednje Vijesti

S golemom srećom i ponosom želimo da vas informišemo da su radovi na renoviranju vanjskog izgleda našeg Bošnjačkog centra-džamije Sarpsborg prošlog vikenda privedeni kraju, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Nakon procesa koji je uzeo nešto više vremena nego je prvotno bilo planirano možemo kazati da imamo novi krov, izmjenjenu stolariju, izgrađen predulaz te novu termo-fasadu na našem objektu. Ništa manje bitno, od sada imamo i lijepu zgradu koju s ponosom možemo pokazati drugima i kazati ovo je naša džamija, saopšteno je.

”Koristimo priliku da se u ime Džematskog odbora i u ime Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj zahvalimo svima koji su uložili vremen i truda da se ovaj projekt privede kraju. Svima onima koji su materijalno-finansijski svojim prilozima i uplatama na konto Emanet Østfold finansirali ca. 50% ovog projekata kao i svima koji su nam bili moralna potpora, upućivali dove za nas i radovali se realizaciji ovog projekta.

Svi ste vi vakifi za naše zajedničko dobro i dobro generacija koje dolaze i koje će koristiti ovaj objekat.
Molimo Allaha da vas iz svog izobilja daruje a On brzo sviđa račune!

Posebne zahvale dugujemo grupi koja je planirala, pripremala i vodila cjelokupan projekt renoviranja objekta u sastavu: Edin Ćustić, Sanel Hodžić, Omar Mulać, Muamer Alikadić i Aziz Ahmedović”, poruka je iz Norveške.

Šta kazati na sve ovo? Da li postoji prava riječ za ovakve akcije? Možda i postoji, ali nama nažalost stvarno nije poznata… Bravo ljudi, mi smo na vas ponosni i samo nastavite svojim utabanim putem.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.