in

Fudbalski svijet na nogama: Pravi Ronaldo preuzima španskog velikana!

Nekada najbolji igrač na svijetu Ronaldo Nazario de Lima preuzet će Real Valladolid za 30 miliona eura. Ako se to dogodi španski tim će dobiti novog predsjednika i vlasnika nakon višemjesečnih pregovora.

Nekoliko meksičkih i španskih biznismena ponudilo se da kupi Valladolid, ali dvojica su postavljeni za potpredsjednike kluba. Carlos Suarez Suredo bio je prvi čovjek Valladolida, ali Ronaldo će sada preuzeti tu funkciju.

Nekada najbolji igrač na svijetu kupit će paket većinskih dionica koji košta 30 miliona eura. On je već ranije izrazio želju da kupi neki tim, a sada mu se ostvarila.

Ronado je u karijeri nastupao za Real Madrid, Barcelonu, Inter, Milan, PSV…

Najbolje predstave imao je upravo u Realu, gdje je odigrao 177 utakmica i zabio 104 pogotka. Ipak, ni iz Barcelone ne nosi lošu statistiku. Nastupio je 49 puta, a zabio čak 47 golova!

Prije nekoliko dana, poznata stranica ‘Player Rating’ objavila je rezultate svoga istraživanja prema kojem bi Ronaldo Luis Nazario de Lima danas bio najvrijedniji nogometaš u povijesti ovog sporta, a vrijedio bi vrtoglavih 433 milijuna eura.

Zločin koji je šokirao Balkan: Rasim je poludio, pa je ubio zeta i kompletnu mu porodicu

Nakon izvjesnog vremena zbog problema sa zdravljem, Josip Pejaković govorio za medije: Umoran sam od svoje konstitutivnosti