in

GDJE SU KAZNE SILNIH KRIZNIH ŠTABOVA? Za SDA u Gradačcu korona ne postoji, u krcatom restoranu prekršene sve mjere

Sinoć je u Gradačcu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), a ovaj događaj pratilo je kršenje epidemioloških mjera koje su na snazi u Federaciji BiH zbog pandemije koronavirusa.

Naime, u restoranu Kondor večeras je u Gradačcu održan predizborni skup Gradskog odbora SDA čime je zvanično i počela predizborna kampanja.

Tom prilikom, uz kršenje epidemioloških mjera predstavljeni su kandidati ove stranke za Gradsko vijeće Gradačca, kao i zajednički kandidat za gradonačelnika Mustafa Šakić koji trenutno obnaša funkciju kantonalnog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U unutrašnjosti gradačačkog ugostiteljskog objekta večeras se okupilo puno više od 50 osoba, koliko je dozvoljeno, ali kršenje mjera nije se na tome završilo, s obzirom na to da su učesnici skupa sjedili bez propisane distance, a kod pojedinih nije izostalo ni izbjegavanje korištenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Večerašnjem skupu također su prisustvovali i premijer Federacije BiH Fadil Novalić te član ove stranke i Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.

Prema ranijoj odluci Federalnog kriznog štaba, a koju je usvojio i Kantonalni krizni štab Ministarstva zdravstva u Tuzli, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do 50 osoba, a na otvorenom do njih 100 uz obavezno pridržavanje mjere fizičke distance. U zatvorenom prostoru obavezno je korištenje zaštitne maske, dok na otvorenom ona ne mora biti korištena, ukoliko je osigurana fizička distanca.

Vrijedi podsjetiti da je danas u našoj zemlji, nažalost registrovan rekordan broj novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom i to 621 slučaj. U Tuzlanskom kantonu je zabilježeno novih 39 pozitivnih, a u Gradačcu šest te je ovaj grad na drugom mjestu po dnevnom presjeku novootkrivenih nakon Tuzle koja je brojala 18 slučajeva.

(Klix.ba)

Napadač na policajca u Zagrebu na internetu tražio gdje živi i gdje se kreće Plenković, ali i Milanović

Misteriozne kugle kraj Zborišta privlače strance, vlasti ravnodušne