in ,

Ginekolog iz BiH osuđen na 10.000 KM, jako je morbidno ono što je uradio…

Specijalista ginekologije i akušerstva Dragan Janjić iz Bosanske Gradiške osuđen je na novčanu kaznu

Specijalista ginekologije i akušerstva Dragan Janjić iz Bosanske Gradiške osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 maraka zbog krivičnog djela primanje mita.

Iz Okružnog suda Banja Luka je navedeno je da je dužan platiti kaznu u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ove presude.

– Ukoliko optuženi ne plati kaznu u roku, novčana kazna će se zamijeniti kaznom zatvora, tako što će se za svakih 100 KM odrediti jedan dan zatvora – saopćeno je iz ovog suda.

Također, navedeno je da mu se oduzima imovinska korist u iznosu od 900 KM i 200 eura, a koja je pribavljenja izvršenjem krivičnog djela. Janjić je osuđen u ponovljenom postupku, nakon što je Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu koja mu je izrečena u maju prošle godine, a kada je bio osuđen na 6.000 KM zbog primanja mita.

Optužnica koju je podiglo Tužilaštvo RS-a, teretila ga je da je u više navrata uzimao novac od srodnika ili članova porodice porodilja za obavljanje porođaja. U to vrijeme bio je načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo u bolnici u Bosanskoj Gradišci.

– Kao ljekar specijalista za ginekologiju i akušerstvo, u svojstvu službenog lica, a nakon prijema u bolnicu i pregleda pacijentkinja koje su dolazile u bolnicu radi porođaja i postporođajnog oporavka, zahtijevao je i primao novac da bi obavio porođaj kao službenu radnju, koju bi u okviru svojih ovlaštenja morao izvršiti – stajalo je u optužnici.

Milanovića pitali je li njegov rječnik prikladan, a on dao bolesno vulgaran odgovor!

SKUPLJALI ORAHE, PA OSTAVILI CIJELI BALKAN U ČUDU Spolja obični, a kad su ih otvorili imali su šta i da vide