in ,

GRAĐANI OPREZ – U mjenjačnicama su se pojavili FILMSKI euri, ne padajte na prevaru!

Lažne novčanice od 10 i 20 eura nose natpis sitnim štampanim slovima “This is not legal, it is to be used for motion props”

Varaždinska policija upozorila je u petak građane da su se u mjenjačnicama pojavile kopije eura koje su nepoznati počinitelji stavili u opticaj kroz neke kioske i trgovine s uslugom mjenjačnica, a riječ je o novčanicama koje se koriste u filmskoj industriji i prodaju kao suveniri.

Nekoliko prevara s kopijama novčanica eura, odnosno s tzv. filmskim novcem varaždinska policija zabilježila je na svom području u posljednjih nekoliko sedmica.

Lažne novčanice od 10 i 20 eura nose natpis sitnim štampanim slovima “This is not legal, it is to be used for motion props” (Ovo nije legalno, koristi se kao rekvizit), dok na novčanicama od 200 i 500 eura piše “Souvenir production” (Suvenisrka izrada).

Policija savjetuje građanima da obrate pažnju na te detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni.

Građane koji se susretnu s takvim novčanicama ili posumnjaju u originalnost policija poziva da to prijave policiji.

(Avaz.ba)

Dubrovnik pod opsadom zbog Pompea: Snajperisti na zidinama, svudgdje su crni džipovi, a zavareni su i šahtovi!

Napokon dobre vijesti za muslimane širom svijeta, Meka otvara sveta mjesta za vjernike!