in ,

Haotična situacija: SDP i Naša stranka se našle na “rubu provalije”, Sabina Čudić tvrdi da “crveni” ovako ruše Bh. blok u Mostaru

Perfidne igre u BiH se nastavljaju, koplja se ponovo lome na Mostaru, a u centru pažnje sada su se našli SDP i Naša stranka, kao da mutne radnje HDZ-a i SDA nisu bile dovoljne.

Perfidne igre u BiH se nastavljaju, koplja se ponovo lome na Mostaru, a u centru pažnje sada su se našli SDP i Naša stranka, kao da mutne radnje HDZ-a i SDA nisu bile dovoljne.

Sabina Ćudić, potredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu, oglasila se nakon što je ozvaničeno da je predložen još jedan kandidat za gradonačelnika u Gradskom vijeću Mostara.

Naime, radi se o Armanu Zalihiću iz SDP-a, stranci koja se sa Našom strankom nalazi u takozvanom Bh. bloku.

“Iskreno mi je žao što je SDP pokleknuo pritiscima i na ovaj način odlučio srušiti Bh. blok u Mostaru, te dovesti u pitanje saradnju širom BiH”, tvrdi Ćudić.

SDP je na današnjoj sjednici ipak kandidirao svoga vijećnika i šefa mostarskog ogranka te partije Armana Zalihića za gradonačelnika Mostara, dok je Irma Baralija iz Naše stranke i dalje ostala pri svojoj kandidaturi. Oboje kandidata dolaze iz koalicije BH blok.

Ova reakcija je uslijedila nakon što je nominacijom Zalihića SDP odustao od ranijeg dogovora s Našom strankom da Irma Baralija bude kandidatkinja za ovu poziciju u ime Bh. bloka.

Konačna lista kandidata za gradonačelnika sada glasi: Arman Zalihić, Irma Baralija, Zlatko Guzin i Marijo Kordić.

Zalihić je danas predložen u ime Kluba Prve mostarske partije (PMP), nakon što je vijeće poništilo ranije održan prvi krug i omogućilo novo kandidiranje.

Bakir Izetbegović u Parlamentu BiH javno “prozvao” Dragana Čovića: “Toliko o Bošnjacima…”

Policija na nogama: Potpuni haos u Kosovi kod Maglaja!