Haris Džinović odgovorio na pitanje: Da li je Bošnjak ili Srbin?

2
Džinović
Džinović

Haris Džinović je jedan od najpopularnijih pjevača na našem govornom području, ali uprkos popularnosti i slavi, ovaj vrsni pjevač vrlo rijetko pristaje na razgovore za medije jer je u prošlosti imao veoma loša iskustva s novinarima.

No jedan njegov intervju i dalje je veoma aktuelan iako je napravljen prije skoro dvadeset godina. U tom razgovoru s jednim beogradskim novinarom Džinović je između ostalog odgovarao i na škakljiva pitanja o nacionalnosti.

”Izjašnjavao sam se kao Jugosloven i bio veoma ponosan na to. Jugoslavija se raspala na male državice i mnogi se danas izjašnjavaju onako kako im to diktira lokalitet, odnosno mijesto rođenja i življenja”, kazao je tada Džinović.

”Logično je da Beograđanin pripada Beogradu, Zagrepčanin Zagrebu, Sarajlija Sarajevu… Rođen sam u Sarajevu i valjda je sve jasno, a konačno, zar je važno čiji ko pasoš nosi i kome pripada. Pripadam ovoj planeti i sa nje nigde ne mogu otići”, dodao je pjevač i tako stavio tačku na sve prošle i buduće tračeve o njemu i njegovim uvjerenjima.

Diplomatski i pametno. Naposlijetku, iza ljudi ostaje mnogo više od imena, prezimena i naroda kojem pripada. Bitno je biti čovjek. Samo primitivci među ljudima prave razlike na osnovu imena i prezimena. Haris, Bogu hvala, nije jedan od njih.

2 KOMENTARI

  1. Obzirom da je cijelo vrije rata i nepodnosljivog granatiranja Sarajeva boravio u Beogradu valjda je vise svakom normalnom BiH gradjaninu jasno ko je taj Tip i kome pripada…zalosno samo da ga napaceni Bosanci (Bosnjaci) slave, slusaju i velicaju…zalosno!!!

  2. pametan čovjek za koga je trebao ratovat,trebao brojiti granate privatizaciju provoditi varati krasti i pljačkati pljuvati po hrvatima,muslimanima srbima do jučerašnjim susjedima
    u ratovima sirotinja ratuje majke plaču a političari i generali se bogate

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Please enter your name here