Haris Silajdžić komentarisao današnju izjavu Bakira Izetbegovića u Beogradu

2
Haris Silajdžić
Haris Silajdžić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao, a presjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ponovio, da će se BiH po pitanju priznanja Kosova voditi stavom Srbije. Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegovićem je reagovao na ovu izjavu kazavši da to nije službeni stav Predsjedništva BiH.

Ta izjava Izetbegovića je naišla na veliki broj reakcija javnosti, kako u BiH, tako i u Srbiji, a večeras je reagovao i Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH.

”To je dobro rekao. Politika vanjskih poslova se vode u Sarajevu poštujući integritet, suverenitet i to smo obavezni prema Daytonu. A u Daytonu je posebno naglašeno u prvom članu da se dvije susjedne zemlje obavezuju i nisu nikakvi garanti kako se to kaže, nego su se obavezale kao strane u mirovnom sporazumu, da ni na koji način ne utiču na integritet, suverenitet i međunarodni subjektivitet BiH na bilo koji način. Tako piše.”

00To je obaveza kao što je obaveza iz Daytona usaglašena da se, što se tiče naoružavanja, poštuju neke odredbe iz Daytona”, zaključio je Silajdžić.

2 KOMENTARI

  1. Gospodin Silajdžić je bio političar kakvih na.brdovitom Balkanu više nema. Na žalost povukao se i sad bi bilo pogreška vratiti se u ovaj haos koji je tralenutno na sceni. Činjenica je.da je obilježio jedno vreme i ja sam se.ponosio s jedni'm čovjek om koji je bio političar prema kojem su imali rešpekt svi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.