Historijska pobjeda reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu: Zmajice u tri seta savladale Azerbejdžan!

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH ostvarila je danas veliku pobjedu! Prvu u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu! Historija je ispisana…

Zmajice su u susretu drugog kola EP, na parketu beogradske Štark Arene, savladale Azerbejdžan. I to sa glatkih 3:0 u setovima.

Prvi set bh. reprezentativke su dobile sa ubjedljivih 25:14. Nakon uvodne rezultatske klackalice, uslijedila je serija 6-0 naše selekcije, zahvaljujući kojoj se BiH odlijepila i došla do vodstva od 15:8, a zatim i rutinski privela set kraju u svoju korist.

Za razliku od prvog, u drugom setu su Azerbejdžanke pružile veći otpor. Rezultat je bio tijesan, da bi selekcija Azerbejdžana napravila grešku i poslala loptu u aut, što je donijelo prednost BiH od 23:21 u ključnim trenucima. Nakon toga, Azerbejdžanke prilaze na 24:23, ali potom je Dajana Bošković izborila blok-aut i to je bilo 25:23 za sigurno vodstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu ipak nije bilo toliko neizvjesnosti. Odbojkašice BiH su povele 15:10 zahvaljujući seriji 5-0, a zatim povećale prednost na 20:12. Ostatak seta predstavljao je puku formalnost, Zmajice su ga privele kraju rezultatom 25:17, piše Sport Centar.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.