Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu

0
Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu
Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu

Savjetodavno vijeće je u noći Lejletul-Mi'radža (13. april 2018/26.redžeb 1439.h.g) održalo vjerovatno historijski sastanak i donijelo možda i najvažniju odluku u zadnjih 18 godina od kako postoji džemat BICC (Bosnian Islamic Cultural Center) u Čikagu.

”Naime, zagledali smo se u fenomenalan objekat u Lincolnwoodu nedaleko od BICC-a na zemljištu veličine 1.8 acre sa 120 parking mjesta. Smatramo da je ovo jednistvena prilika da našoj djeci obezbijedimo kvalitetniju budućnost. Objekat se nalazi na nevjerovatno dobroj lokaciji i prema analizi koju smo sačinili – savršeno odgovara svim našim zahtjevima. Cijena je dostižna, a imajući u vidu da se u neposrednoj blizini nalaze već slični kulturno-edukativni i vjerski objekti, smatramo i da je promjena zoninga moguća… Zato smo večeras jednoglasno odlučili da krećemo u akciju!!! Bismillah…”, saopšteno je iz BICC-a.

”Sada nam je neophodna maksimalna podrška svih Bošnjaka Čikaga, zato pozivamo Vas da se uključite i donirate za ovaj centar i obezbijedimo svijetlu budućnost našoj djeci. To možete učiniti putem ovog linka:

Podsjećanja radi, odluka o kretanju u akciju izgradnje novog centra donesena je u noći Lejletul-kadr (1.juli 2016.godine/27.ramazan 1437), a evo u noći Lejletul Mi'radža (13. april 2018/26.redžeb 1439.h.g) učinjen je prvi veliki korak u cilju realizacije ovog projekta.

Hoćemo li uspjeti kupiti ovaj objekat ili neki drugi, Allah određuje… Na nama je da uložimo maksimalan napor!”, saopšteno je iz Chicaga.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.