Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu

Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu
Historijski sastanak Bošnjaka u Chicagu

Savjetodavno vijeće je u noći Lejletul-Mi'radža (13. april 2018/26.redžeb 1439.h.g) održalo vjerovatno historijski sastanak i donijelo možda i najvažniju odluku u zadnjih 18 godina od kako postoji džemat BICC (Bosnian Islamic Cultural Center) u Čikagu.

”Naime, zagledali smo se u fenomenalan objekat u Lincolnwoodu nedaleko od BICC-a na zemljištu veličine 1.8 acre sa 120 parking mjesta. Smatramo da je ovo jednistvena prilika da našoj djeci obezbijedimo kvalitetniju budućnost. Objekat se nalazi na nevjerovatno dobroj lokaciji i prema analizi koju smo sačinili – savršeno odgovara svim našim zahtjevima. Cijena je dostižna, a imajući u vidu da se u neposrednoj blizini nalaze već slični kulturno-edukativni i vjerski objekti, smatramo i da je promjena zoninga moguća… Zato smo večeras jednoglasno odlučili da krećemo u akciju!!! Bismillah…”, saopšteno je iz BICC-a.

”Sada nam je neophodna maksimalna podrška svih Bošnjaka Čikaga, zato pozivamo Vas da se uključite i donirate za ovaj centar i obezbijedimo svijetlu budućnost našoj djeci. To možete učiniti putem ovog linka:

Podsjećanja radi, odluka o kretanju u akciju izgradnje novog centra donesena je u noći Lejletul-kadr (1.juli 2016.godine/27.ramazan 1437), a evo u noći Lejletul Mi'radža (13. april 2018/26.redžeb 1439.h.g) učinjen je prvi veliki korak u cilju realizacije ovog projekta.

Hoćemo li uspjeti kupiti ovaj objekat ili neki drugi, Allah određuje… Na nama je da uložimo maksimalan napor!”, saopšteno je iz Chicaga.