in

Hoće li Biden biti novi Američki predsjednik?! Sudeći po rezultatima iz ključnih država to uopšte nije isključeno

Kandidat demokrata Joe Biden povećao je prednost u odnosu na predsjednika Donlada Trumpa u Viskonsinu i Pensilvanji, saveznim američkim državama koje bi mogle biti presudne za pobjedu na predsjedničkim izborima 3. novembra, pokazuju rezultati ankete koju je za Reuters sprovela agencija Ipsos.

Po anketi, bivši potpredsjednik vodi za sedam posto u obje države. Nedjelju dana ranije Biden je u Viskonsinu vodio za šest posto, a u Pensilavaniji za pet.

Anketa je sprovedena u šest američkih država, Viskonsinu, Pensilavniji, Mičigenu, Sjevernoj Karolini, Floridi i Arizoni. Te će države i njihovi elektorski glasovi biti ključne za pobjedu na američkim predsjedničkim izborima.

U svakoj od državi ispitano je od 1.000 do 1.100 potencijalnih glasača, prenosi Indeks.

Statistička greška 4 do 5 posto

U Viskonsinu bi se za Bidena izjasnilo 51 posto birača a Trumpa 44 posto. U toj državi 52 posto ispitanih smatra da bi Biden bolje upravljao u krizi izazvanoj pandemijom Covid-19 od Trumpa, za kojeg to smatra samo 38 posto ispitanika. U vođenju privrede, međutim, 47 posto misli da bi Trump bio uspješniji.

U Pensilvaniji bi za Bidena glasalo 51 posto ispitanih a Trumpa 44 posto. Slično kao i u Viskonsinu, birači smatraju da bi u rješavanju pandemije Biden bio uspješniji od Trumpa, 51 prema 42 posto, a u privredi aktuelni predsjednik (50-45).

Na Floridi bi, po anketi, za Bidena glasalo 49 posto birača a 45 posto za Trumpa, u Arizoni 48 posto za Bidena a 46 posto za Trumpa, Mičigenu 51 prema 43 posto za Bidena, dok su u Sjevernoj Karolini kandidati izjednačeni sa po 47 posto podrške.

Margina statističke greške ankete je četiri do pet posto.

Genijalac Nedim Sladić objavio je novu vremensku prognozu! Ova promjena čak je i njega iznenadila

“SINA SU MI GREŠKOM UBILI” Potresna ispovijest jedne majke: Ne može da vjeruje da ni poslije 12 godina za ovo ubistvo niko nije odgovarao