in

HOROR KOJI JE UŽASNUO BALKAN Na terasi držala 30 mrtvih mačaka, iz stana iznijeto 1300 vreća smeća, komšije užasnute

Bibliotekarka G. K. i njena kćerka, ometena u razvoju, nedavno su se odselile iz beogradske Ulice Borivoja Stevanovića 15 na Medaku 3, a za sobom su ostavile četvorosobni stan nalik smetlištu pun mrtvih mačaka.

Kosinj, 091117. 50 godina nakon izgradnje brane akumulacijskog jezera Kruscice HEP planira izgradnju jos 4 brane cime bi se potopila jos 4 licka sela. Na fotografiji: Macke i pas. Foto: Robert Fajt / CROPIX

U stanu su živjele bibliotekarka koja je psihički oboljela i njena kćerka (30) sa posebnim potrebama. Leševe mačaka zakopavala je u veliku betonsku žardinjeru na terasi stana dok je ostatke hrane držala u kesama koje je godinama dovlačila iz kontejnera! Pojedini stanari su 12 godina zvali sve moguće službe, ali niko nije htio da riješi problem. Komšinica, koja živi sprat ispod njih, konačno je uspjela da nađe investitora koji je pristao da kupi ovaj stan, koji bez pretjerivanja izgleda kao scenografija za horor film! Njih dvije su dobile garsonjeru od 36 kvadrata u Malom Mokrom Lugu – kaže jedan od stanara.

On dodaje da je čišćenje trajalo danima, ali da renoviranje tek predstoji.

Iz stana je iznijeto 1.300 vreća smeća! Nađeno je navodno 30 mrtvih mačaka, ali ih ja nisam vidio. Iznošenje đubreta je plaćeno oko 400.000 dinara! Čistači su užasne scene slikali telefonom, ali ja nisam imao želudac to da gledam. Cijela zgrada je četiri puta dezinfikovana zbog leševa životinja i gomile buba zatečenih unutra – kaže stanar.

Jedna komšinica tvrdi da bibliotekarka potiče iz ugledne porodice.

Čula sam da su joj roditelji i muž bili slikari. Ne znam šta joj se dogodilo, ali je iznenada psihički prsla i počela je da dovlači smeće iz kontejnera – kratko je rekla starija žena dok jedan od komšija navodi da bibliotekarka i njena kćerka nisu imale čak ni lične karte.

(Hayat.ba)

TEK SAD BI MOGAO NASTATI POTPUNI HAOS Bashar al-Assad optužuje Recepa Tayyipa Erdogana za potpaljivanje armensko-azerbejdžanskog sukoba

KOMŠIJE U ŠOKU Oca troje djece tokom radova na kanalizaciji zatrpala zemlja