in

Horor u Srbiji, čopor pasa izujedao dvogodišnje dijete: Uletjeli u dvorište, oborili su ga sa bicikla i počeli krvnički da ga grizu pred majkom

Čopor pasa lutalica napao je i izujedao dvogodišnjeg Z.S. dok se igrao u dvorištu porodične kuće u naselju Mikulja u Smederevskoj Palanci.

Dijete ima više ujeda po tijelu, a doktori su morali da mu ušiju ranu na uhu, prenose Novosti.rs.

Napad se dogodio u utorak uvečer u Ulici majora Jovanovića, dok je mališan vozio bicikl u svom dvorištu, naočigled majke i rođaka koji su sjedili nekoliko metara dalje.

– Pet pasa je ušlo u dvorište, oborili su ga sa bicikle i počeli krvnički da ga grizu. Srećom da sam bila blizu i da sam uspjela brzo da ih otjeram. Bilo je strašno, previjao se od bolova. Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da nisam bila u blizini. Rastrgli bi mi dijete – svjedoči Marina Veljković, mališanova majka.

Dječaka su odmah odvezli u Hitnu pomoć, gdje su mu je sanirane višestruke rane od ugriza.

– Rana na uhu je duboka, morali su da ga šiju, ima tri šava. Četiri ugriza ima samo na ruci, mnogobrojne ogrebotine. U šoku je, to je malo dijete, samo dvije i po godine ima. Sada pije antibiotike, a vakcinisan je redovno – kaže majka Marina.

Naselje Mikulja nalazi se na periferiji grada, i kako svjedoče građani, napadi pasa lutalica su ovdje redovna pojava.

Sarajevo Film Festival (SFF)

Pjevačica iz Hrvatske privukla najviše pažnje: Brojne poznate ličnosti prošetale crvenim tepihom SFF-a

Severina sve iznenadila, ali tek onda je nastala pometnja… Misteriozna Bosanka širokim dekolteom oduvala Sarajlije