in

HRVATSKA U ŠOKU Otkrili su informacije o napadaču na Markovim trgu i one su zastrašujuće

List piše da je cijeli napad trajao 21 sekundu i da je Bezuk u desnoj ruci pripijen uz tijelo držao je kalašnjikov AK-74 kalibra 5,45 x 39 mm

Danijel Bezuk u ponedjeljak u 8 sati sati ujutro iskazao je motiviranost, hladnokrvnost, čvrstoću i vještinu baratanja oružjem u napadu na policijsko osiguranje ispred glavnog ulaza u Vladu na Markovu trgu, piše Jutarnji list.

List piše da je cijeli napad trajao 21 sekundu i da je Bezuk u desnoj ruci pripijen uz tijelo držao je kalašnjikov AK-74 kalibra 5,45 x 39 mm.

Prešao je ulicu i hodao uz sam zid zgrade Vlade. U jednom trenutku podigao je pušku i zapucao na policajca koji je stajao na ulazu u zgradu. Policajac je ranjen pao na tlo i pokušao otpuzati, a Bezuk je nastavio pucati u njega.

Netom prije pucnjave iz zgrade je izašla civilna osoba koja je u kolicima vozila Vladine dokumente. No, Bezuka on ne zanima.

Rafalna paljba

On rafalnom paljbom rešeta ulaz u Vladu. Kada je ostao bez municije pobjegao je prema Mletačkoj ulici i u trku promijenio okvir na pušci te se vratio prema ulazu u zgradu Vlade. No, policajci su zapucali prema njemu pa je odustao od novog napada i pobjegao natrag u Mletačku ulicu.

– Opsežna istraga još traje tako da u ovom trenutku ne mogu ni potvrditi ni demantirati je li želio ući u zgradu Vlade – kazao je šef čpolicije Nikola Milina nakon prezentiranja snimke napada. Prema njegovim riječima, na snimci se vidi da su policajci spremno odgovorili na napad a da je napadač bio dobro utreniran jer je trčeći uspio promijeniti okvir.

Hrvatski mediji pišu da je Danijel najmlađi od trojice sinova Zdenka Bezuka. Bio je prosječan đak, rado je odlazio na treninge NK Dinamo, iako nije bio osobito talentiran igrač, veselilo ga je druženje s vršnjacima, volio je svoju porodicu i rado priskakao u pomoć susjedima u potrebi. Odgajan je tradicionalno, cijenio je žrtvu svog oca i stričeva, no, ratna trauma kojoj su bili izloženi polako se prelijevala i na njega. Svjedočile su tome i njegove objave na društvenim mrežama.

Kao 13-godišnjak maštao je o likvidacijama Srba, malo kasnije se izruguje “ugroženim Srbima”, pozirajući s drvenom puškom sa snajperom. Uz odrastanje uz ideologiju krajnje desnice, Danijel je u svojoj okolini slušao priče o “izdajničkoj vlasti”. Teško se nosio s neprocesuiranjem zločina, kao i sa suđenjem hrvatskim generalima u Haagu. Gorčina je prštila iz Danijelovih objava, uokvirena u desničarsku ikonografiju, pozdrav ZDS te pokoje salutiranje ispruženom desnicom.

Gucci prodaje poderane najlonke, cijena prava “sitnica”

Haos u cijeloj državi zbog najave novog “lockdowna”: Došlo do žestokog obračuna policije i demonstranata