in ,

Humana gesta Edina Džeke oduševila naciju!

Humana gesta Edina Džeke oduševila naciju!
Humana gesta Edina Džeke oduševila naciju!

Roditeljska kuća u posljednje vrijeme piše lijepe priče, a sve kako bi se naši hrabri roditelji i još hrabriji mališani osjećali što ugodnije, dok biju svoje teške bitke.

Nama samo preostaje da ih podržimo, svako na svoj način i svako u skladu sa svojim mogućnostima, jer uz osmijeh i roditelje, sve je lakše.

Značaj postojanja Roditeljske kuće, još od ranije su prepoznali u kompaniji Telemach, a jedan od prijatelja je i Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije.

Danas, su oni, udruženim snagama odlučili još jednom dati svoj doprinos radu Roditeljske kuće, gdje su u druženju sa djecom i roditeljima donijeli mnoštvo osmijeha i unijeli veselje i entuzijazam, što i jeste primarni cilj svih nas.

Telemach i Edin Džeko su, naime, odlučili pružiti podršku Udruženju i Roditeljskoj kući i to na način da će donirati sredstva za održavanje jednog apartmana u naredne tri godine.

“Veoma smo zahvalni Telemach Fondaciji i Edinu Džeki na svemu što rade za Udruženje i Roditeljsku kuću. Oni su već odavno naši prijatelji, a sada se naše prijateljstvo još više produbilo. Posebno smo im zahvalni na dječijim osmijesima i uzbuđenju koje je proizvela posjeta Edina Džeke, a djeca su bila i više nego sretna i zadovoljna. Ovakav vid podrške je vrlo značajan i nadamo se i očekujemo da će se i ostatak društvene zajednice uključiti na isti način, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu, koja boluju od raka.

Apartmani u Roditeljskoj kući imaju svoja imena i tematski su interijerski uređeni, pa su Telemach i Edin Džeko za donaciju izabrali apartman br.1 pod nazivom „Start“ i na taj način simbolično startali sa pričom koja treba da inspiriše mnoge. Naime, na godišnjem nivou, finansiranje jednog apartmana iznosi 10.000 KM, a ugovor sa Telemachom i Edinom Džekom je potpisan za naredne tri godine.

„Svaka moja posjeta Roditeljskoj kući izaziva posebnu emociju. Upoznao sam mnogo djece, njihovih roditelja koji se konstantno bore i ovo je samo mali znak pažnje kako bismo mi njihovu borbu olakšali. Oni znaju kroz šta prolaze i koliko im je teško. Dijelimo njihovu bol, ali kao društvo moramo stati iza njih i barem im malo olakšati njihovu borbu. Neko će to uraditi novcem, neko običnom posjetom, a neko osmijesima, nebitno, jer to je najmanje što možemo. Inicijativa Telemacha da pomogne radu Roditeljske kuće je za svaku pohvalu i sretan sam što sam dio ove priče, te pozivam i druge da daju svoj doprinos“, riječi su Edina Džeke.

Gužva pred CIK-om: Stranke predaju prijave za izbore 7. oktobra, evo koji su kandidati sigurno u igri...

Gužva pred CIK-om: Stranke predaju prijave za izbore 7. oktobra, evo koji su kandidati sigurno u igri…

OD 25. MAJA SVE SE MIJENJA Na snagu stupa novi zakon EU, evo šta to znači za BiH!

OD 25. MAJA SVE SE MIJENJA Na snagu stupa novi zakon EU, evo šta to znači za BiH!