Husein je 2014. preživio rudarsku nesreću, a sinoć se bacio sa zgrade?!

Crna hronika Posljednje

Zenica je još u šoku nakon tragedije koja se dogodila sinoć u naselju Babina Rijeka, u ulici Prve zeničke brigade, kada je mladić Husein Mehić (28) poginuo nakon pada s petog sprata zgrade.

Policija i dežurni kantonalni tužilac sinoć su na licu mjesta obavili uviđaj, kojim će biti utvrđene sve okolnosti ove tragedije.
– Imamo informaciju da je jedna osoba pala s petog sprata zgrade. Utvrđuje se je li riječ o samoubistvu ili nesretnom događaju – kazali su iz policije za “Avaz” neposredno nakon ovog nemilog događaja.

Iako su stanari zgrade u kojoj je živio mladić tvrdili da je Mehić skočio u smrt, prijatelji tvrde da je, navodno, riječ o nesretnom slučaju.

Mladić je, naime, najvjerovatnije stradao kada je pokušao prijeći s prozora na balkon svog stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.
Vidno šokirane komšije odmah su izašle iz svojih stanova te su s nevjericom posmatrale njegovo beživotno tijelo. Brojni poznanici stradalog mladića emotivnim statusima na društvenim mrežama opraštaju se od mladog Zeničanina čiji je život ugašen u najboljim godinama.

Podsjetimo, Mehić je bio rudar u Rudniku mrkog uglja Zenica. Kobne 2014. godine preživio je rudarsku nesreću koja se dogodila u jami Raspotočje usljed gorskog udara. Tada su duže od 20 sati rudari bili zatrpani zemljom u dubini jame. U opsežnoj akciji spašeno je 29 zeničkih komorata, među kojima je i Mehić, dok je njih pet, nažalost, izgubilo živote.

Leave your vote