Sjajno druženje

Ima Bosne u Americi, ACBH se brine za nju

Posljednje Vijesti

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) je nezavisna i neprofitna organizacija posvećena unapređenju interesa bosanskih Amerikanaca i radi na poboljšanju odnosa između Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine (BiH).

Upoznajte Teen Miss San Francisca, ponosnu Bosanku Ayru Demirovich

ACBH se zalaže za demokratski, multietnički i nedjeljivi BiH, a jedan od naših primarnih ciljeva unapređuje integraciju BiH u EU i NATO, kao i osiguranje da agresija BiH i njezin narod nikad ne bude ponovljena.

Ova organizacija pravi je putokaz Bosancima i Hercegovcima u Americi, a događaji koje organizuje i učestvuje su upravo s aspekta umrežavanja i pomoći matici – od neprocjenjivog značaja.

”Hvala prijateljima iz Bosne i Hercegovine u DC-u za održavanje Iftara i za prikupljanje sredstava za ACBH prošle subote. Hvala svim prijateljima Bosne i Hercegovine koji su došli i podržali događaj i posebno zahvaljujemo Cliffordu Bondu, bivšem američkom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini i njegovoj supruzi za dolazak. Nadalje, hvala bosansko-američkoj kulturnoj zakladi na njihovoj podršci i hvala svima koji su putovali iz Richmonda, VA!”, navodi se u zahvalnici ACBH-a.

U nastavku pogledajte fotografije s ovog lijepog druženja.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

1 razmišljanje na “Ima Bosne u Americi, ACBH se brine za nju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.