in ,

Ipak ne može kako ona hoće: Sebija “popila” kaznu jer je parkirala na trotoaru!

U Odjelu za odnose s javnošću Uprave policije su potvrdili da je Izetbegović kažnjena “u skladu sa zakonom”

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović kažnjena je sa 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking koji od Titove ulice nije udaljen više od stotinjak metara, odlučila zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu.

Na upit o sankcijama vezano za spomenuti događaj, u Odjelu za odnose s javnošću Uprave policije su potvrdili da je Izetbegović kažnjena “u skladu sa zakonom”.

“Osobi inicijala S. I. policijski službenik je izdao prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog parkiranja za koji je ona prihvatila odgovornost. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 40,00 KM u skladu sa zakonom”, kazali su iz policije.

Treba istaći da, ukoliko kaznu plati u roku od osam dana, ona će iznositi zapravo 20 KM, s obzirom na pravilo o oprostu 50 posto kazne koji važi za sve građane BiH.

(Klix.ba)

TEŠKA NESREĆA Pjanić podletio pod kamion, doktori mu spašavaju obje noge…

Odlične vijesti za sve učenike iz Zeničko – dobojskog kantona!