in

Ispovijest Semira Efendića: Nisam bio pijan, teško mi je…

Efendić, Anadolija
Efendić, Anadolija

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić pušten je na slobodu nakon što je sinoć u 19h lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo – protiv sigurnosti javnog saobraćaja. O cijelom slučaju oglasio se na Facebooku.

Njegovu ispovijest i sve ono što se desilo jučer u Sarajevu možete pročitati u nastavku. Jasno je da je ovaj slučaj privukao veliki interes javnosti u BiH.

“Imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat.

Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi.

Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu”, napisao je Efendić.

Lijepa akcija Bošnjaka u Francuskoj

Lijepa akcija Bošnjaka u Francuskoj

Bosanci i Hercegovci u Danskoj: Od izbjeglice do sugrađanina

Bosanci i Hercegovci u Danskoj: Od izbjeglice do sugrađanina