in

Hrvatski ugostitelji prezadovoljni sezonom: Sve je bolje od Bosanaca i Srba…

Istarski ugostitelji tvrde da sezona protječe daleko bolje nego što su očekivali. Naravno, to se odnosi na dio sezone prije odluka italijanskih i austrijskih vlasti da se uvedu mjere za one koji se vraćaju iz Hrvatske, piše Index.hr.

Vlasnik jednog poznatog fine dining restorana rekao za portal Kult Plave kamenice kako je u julu ove godine zabilježio čak 40 posto veći promet nego u julu prošle godine. U tom je restoranu posebno porasla prodaja vina pa su tako uspjeli prodati nekoliko butelja skupljih od deset hiljada kuna.

U drugom restoranu u zapadnoj Istri također su iznenađeni prometom – tvrde da imaju previše posla i da se zapravo nisu dovoljno dobro pripremili za sezonu jer nisu očekivali toliko gostiju i tako dobre goste.

Ove godine stigli gosti vrlo visoke kupovne moći

“Ove se godine struktura turista koji dolaze u Istru jako promijenila. Stižu nam gosti koji su prvi put u Hrvatskoj, a koji su u normalnim sezonama ljeto provodili u luksuznim destinacijama u Francuskoj, Španiji ili u Aziji. I oni ne pitaju koliko šta košta. Riječ je uglavnom o Austrijancima i turistima iz sjeverne Italije”, rekao je jedan istarski ugostitelj.

Dobro rade i manji restorani. Sinoć je, na primjer, jedna konoba u zaleđu Rovinja imala više od šezdeset rezervacija za večeru.

U Hrvatsku očito dolaze gosti vrlo visoke kupovne moći, koji prije nisu bili zainteresovani za nas. Ove godine su došli u Hrvatsku jer im je dostupna i jer je epidemiološka situacija bila dobra.

Ambasador BiH u Crnoj Gori tražio pojašnjenje o prelasku granice

Teška nesreća kod Teslića, poginule majka i kćerka