in ,

Istočno Sarajevo: Pala vrata i usmrtila mladića koji ih je popravljao

Iz udruženja Pomozi.ba su kratko kazali tek da mogu potvrditi da se desio nesretan slučaj u kojem je stradala jedna osoba.

Dvadesetdevetogodišnji N. T. iz Istočnog Sarajeva poginuo je jučer u sarajevskom naselju Azići, kada su na njega pala teška rolo-vrata koja je popravljao.

Nesreća se dogodila u 16.25 sati, u prostorijama humanitarnog udruženja Pomozi.ba u ovom naselju.

Smrt 29-godišnjaka konstatovala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je odmah po prijavi nesreće izašla na mjesto događaja.

– Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci medicinske struke i zaštite na radu, te inspektor zaštite na radu Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz udruženja Pomozi.ba su kratko kazali tek da mogu potvrditi da se desio nesretan slučaj u kojem je stradala jedna osoba.

– S obzirom na to da je istraga u toku, za sada ne možemo davati nikakve izjave i informacije. Duboko smo potreseni ovim slučajem i upućujemo iskreno saučešće porodici nastradalog. Zvanično saopćenje ćemo poslati nakon što se okonča istraga – rekla je Maja Arslanagić, glasnogovornica ove humanitarne organizacije.

REZULTATI OBDUKCIJE: Otkriven uzrok smrti Muhameda Šišića, Omera Travnjaka i Mede Radovića

Raspisane potjernice za trojicom muškaraca: Jeste li ih vidjeli?