in

Ivica Dačić o Izetbegoviću i Džaferoviću: Ajatolasi iz Sarajeva, đubrad, kako ih nije sramota?!

Džaferović i Izetbegović u odvojenim saopćenjima za javnost pružili su podršku Azerbejdžanu u sukobu s armenskim sepratistima u oblasti Nagorno-Karabah

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić u krajnje primitivnom televizijskom istupu nazvao je indirektno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića “ajatolasima” i “đubretom”.

Džaferović i Izetbegović u odvojenim saopćenjima za javnost pružili su podršku Azerbejdžanu u sukobu s armenskim sepratistima u oblasti Nagorno-Karabah.

Stav Džaferovića i Komšića zasmetao je ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću koji je u krajnje primitivnom istupu govorio o ponašanju bh. funkcionera. Dačićevi stavovi nikako se ne mogu okarakterisati kao dobrosusjedski i civilizirani.

“Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijani integritet. Pa kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi”, rekao je Dačić na televiziji Hepi.

Dačić je upitao i „da li Evropa i SAD misle da će Srbija da dozvoli da bude džamahirija“ na Balkanu, vjerovatno ne znajući uopšte šta znači “džamahirija”, te je ocijenio kao „historijski“ dogovor Srba i Hrvata u BiH.

Zoran Milanović ponovo opleo po komšijama: “U BiH se dešavaju užasne stvari”

Mirsad Mulasmajić koji je razbio televizor zbog korone: Kopam mezare da prehranim porodicu