in ,

Iz OHR-a se oglasili o ”potencijalnom nasljedniku” Valentina Inzka

Njemačka ambasadorka Margret Uebber sastala se danas sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem

Njemačka ambasadorka Margret Uebber sastala se danas sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Na sastanku su, prema medijskim navodima, razgovarali i o potencijalnom nasljedniku Valentina Inzka.

Potvrda o temama razgovora za sada nije stigla ni iz kabineta Željka Komšića, niti Šefika Džaferovića, a komentar nije imala ni ambasadorka.

Zatražen je i komentar visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Kako su kazali iz OHR-a, visoki predstavnik ne želi spekulisati na ovu temu.

“Visoki predstavnik će se suzdržati od komentarisanja bilo kojeg imena u smislu njegovog potencijalnog nasljednika. Pažnja visokog predstavnika će kao i dosad biti usmjerena na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Cilj je da Bosna i Hercegovina bude stabilna i funkcionalna zemlja, nepovratno na euro-atlantskom putu za koji se sama opredijelila. Visoki predstavnik pozdravlja svaki korak koji bi vodio jačanju OHR-a i jačanju opredijeljenosti međunarodne zajednice da ostvari taj cilj. Visoki predstavnik je više puta izjavio da situacija koja još uvijek prevladava u BiH čini diskusije o zatvaranju Ureda visokog predstavnika preuranjenim. Kako se visoki predstavnik želi suzdržati od bilo kakvih špekulacija na ovu temu, eventualna pitanja treba uputiti članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira”, rečeno je za N1 u OHR-u.

Vezani tekst: Zašto je ambasadorica Njemačke iznenada stigla u Predsjedništvo BiH, da li je tema bila imenovanje Inzkovog nasljednika?

Zašto je ambasadorica Njemačke iznenada stigla u Predsjedništvo BiH, da li je tema bila imenovanje Inzkovog nasljednika?

Draško Stanivuković oštro započeo mandat: “Oduzeo” je sve ključeve službenih automobila!