in ,

Izgleda da je poznato ko je ubio Džemala Mahmića u Zenici danas

Zenička policija još traga za napadačem koji je jutros u 9 sati u buregdžinici pucao na Džemala Mahmića koji je usljed povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Sve raspoložive policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nalaze se na terenu te tragaju za napadačem koji je u Mahmića ispalio nekoliko metaka nakon čega se udaljio s mjesta događaja sa svojim vozilom u nepoznatom pravcu, piše Klix.

Mahmić je od ranije bio poznat policijskim organima kao žrtva većih pucnjava koje su se dogodile u Zenici. U pucnjavi na Staroj pijaci gdje je smrtno stradao slučajni prolaznik Amer Pivić, Mahmić je bio žrtva napada, ali i u Crkvicama kada je ponovo pogođen slučajni prolaznik.

Svoj život posvetio je sportu, a ostvario je brojne sportske uspehe. Bio je višestruki evropski, balkanski i prvak BiH u kik-boksu.

– Policijski timovi Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja lica koje se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog dela, koje je u bjekstvu, kao i njegovog lociranja i lišenja slobode. Trenutno se u službenim prostorijama Uprave policije MUP Zeničko-dobojskog kantona saslušavaju svedoci događaja, kao i sva druga lica koja bi policijskim službenicima mogla dati određena saznanja – rekli su iz MUP ZDK.

Nezvanično, policija traga za Antom Palavrom (21) koji je osumnjičen je za ubistvo Mahmića.

(Klix)

Smetali mu žohari pa je odlučio zapaliti im gnijezdo. Međutim, ubrzo je jako požalio

Tragična pozadina Čolinog hita: Priča je užasna, jer je istinita