in , ,

Iznenadit ćete se kada vidite kako danas izgleda Ana Mirjana Račanović, najljepša Miss koju je BiH ikada imala…

Ana Mirjana Račanović
Ana Mirjana Račanović

Bilo je to sada već davne 2001. godine, kada je izbor za Miss Bosne i Hercegovine imao mnogo više značaja nego danas, a djevojke koje su ponijele ovu titulu ostajale upamćene u javnosti i mnogo godina kasnije.

Među njima je zasigurno i Ana Mirjana Račanović, ljepotica iz Bijeljine koja je te godine ponijela krunu najljepše bh. djevojke, a koju i danas mnogi smatraju najljepšom misicom koju je Bosna i Hercegovina ikad imala.

Živi u Njemačkoj

Danas, mnogo godina nakon titule najljepše, Ana Mirjana Račanović živi tihim porodičnim životom, daleko od svoje zemlje, u njemačkom gradu Badenu.

Udata je i ima troje djece, ali u rodnu Bijeljinu dolazi kad god može. U rijetkim prilikama govori za medije, ali je u javnosti prisutna preko svog Instagram profila gdje objavljuje fragmente iz sadašnjeg života.

A sudeći po fotografijama koje se tu mogu vidjeti, za sve ove godine nije se puno promijenila, i dalje plijeni ljepotom…

Ni 17 godina poslije izbora na kome se okitila lentom najljepše nije prestalo interesovanje javnosti za ovu lijepu ženu.

Iako u medijima nije prisutna već nekoliko godina na brojnim portalima često se mogu naći komentari i pitanja gdje je i šta radi.

Njen odgovor na ovo je “da je poslije titule najljepše dobila po njoj najljepšu titulu ikada, a to je majka”. Suprug Alen, sinovi Adrijan i Aleksandar i kćerka Anđela najveće su bogatstvo koje posjeduje.

Dosljedna sebi, svom vaspitanju i vrijednostima

Godinama živi u Njemačkoj, ali veoma često dolazi u Bijeljinu u posjetu rodbini i prijateljima za koje je vezana, a u vrijeme praznika obavezno je da budu u domovini gdje je kako kaže sve drugačije i ima dušu.

Ana Mirjana izjavila je za BN televiziju da nikada nije bila klasična manekenka i da se najmanje bavila tim.

Voditeljski angažmani i brojne reklame uglavnom su bila mjesta gdje smo je viđali, a gledajući danas kako izgleda taj čitav svijet nije sigurna da bi se uklopila u tu priču – navodi isti izvor.

Brojni angažmani koje je imala i posao koji je radila trudila se da obavi profesionalno, a iako joj je kao i svakoj ženi rijalo sređivanje,šminkanje i pripreme za emisije, kaže da je za sada sretna trenutnim statusom i da ništa ne bi mijenjala.

Za taj period života je vežu najljepše uspomene i kaže da joj je drago što je imala priliku da ponese titulu najljepše te što je ostavila lijep utisak na ljude koji je se i danas rado sjećaju i kažu da je najljepša Miss koju je BiH ikada imala.

Ipak prije svega stavlja činjenicu da je ostala dosljedna sebi, svom vaspitanju i vrijednostima koje su joj usadili njeni roditelji za šta je dokaz da se za nju za sve ove godine nije vezao ni jedan skanda. Na to je ponosna jer očekuje da će jednoga dana kada odrastu moći svojoj djeci objasniti ko je i šta je bila.

UN-ov povjerenik osudio bosanske Srbe zbog negiranja Srebrenice

Pucnjava u Sarajevu

Ubistvo u Sarajevu, revolveraški obračun komšija uznemirio građane!