in

Izraelski premijer obratio se građanima Kosova: Evo šta je napisao

“Ubijeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti”.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratio se povodom jevrejske Nove godine građanima Kosova i pripadnicma jevrejske zajednice na Kosovu i rekao da posljednji događaji ulivaju nadu da je na pomolu “nova era” od koje će imati koristi i građani Izraela i građani Kosova, prenosi Tanjug.

 

“Šaljem tople Roš Hašana pozdrave svima vama u Prištini. U ovoj godini pružam ruku prijateljstva narodu Kosova. Posljednji razvoj događaja između Izraela i Kosova mogao bi da pomogne ulasku u novu eru od koje će oba naroda imati koristi”, navodi se u pisanoj poruci Netanyahua pročitanoj okupljenima na ceremoniji proslave Roš Hašane u Prištini. “Ubijeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti”, ističe se u poruci izraelskog premijera.

Proslavi jevrejske Nove godine u Hotelu “Emerald” u Prištini prisustvovali su i predsjednik Kosova Hashim Thaci, premijer Avdullah Hoti, predsjednica Skupštine Vjosa Osmani, kao i bivši premijer i lider pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti.

Bill Gates otkrio kada će proći pandemija koronavirusa

Zbog mita dobio otkaz: Hrvatskim državljanima nije dozvolio ulazak u BiH, ali im je predložio da…