in

Jabuka ne pada daleko od stabla, tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu: Sin legendarnog Schumachera postao evropski prvak Formule 3
Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumachera, još jednom je dokazao kako ide stopama svog slavnog oca.

Schumacher junior postao je novi evropski prvak u Formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Mick Schumacher, koji nastupa za tim Prema Theodore Racing, u subotu je osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark. Schumacher ima 347 bodova, a Ticktum 296 bodova. Treće mjesto drži Estonac Juri Vips sa 282 boda.

“Presretan sam, još uvijek ne mogu vjerovati. Ekipa je odradila sjajan posao,” kazao je 19-godišnji mladić.

S osvojenim naslovom u formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u Formulu 1, što je njegov krajnji cilj – prenosi Fokus.
Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da je vidio Mickov uspjeh, posebice što je prije 28 godina također bio prvak Formule 3. Nažalost, zbog teške ozljede glave na skijanju u Meribelu prije pet godina do danas se nije oporavio i javnost nema informacije u kakvom je stanju.

Dodik zaprijetio Komšiću, a onda ga je počeo brutalno ismijavati: Bit ću protiv njegove tužbe za Pelješki most, to je suvereno pravo Republike Hrvatske

MALO DRUKČIJI POGLED IZ ZAGREBA NA IZBOR KOMŠIĆA: “Odakle vama u BiH ideja da Hrvati brinu za vaše interese”?