in

JAKO DOBRA IDEJA U VRIJEME KARANTENA! Uživajte u virtuelnom obilasku ovih 12 muzeja

Obezbijedili ste osnovne potrepštine, završili sve obaveze, šta raditi sa slobodnim vremenom u samoizolaciji? Stranica Travel and Leisure donosi vam 12 muzeja koje možete obići virtuelno, pa tako iz udobnosti vlastitog doma možete posjetiti New York, London, Washington…

Google Arts & Culture donosi preko 500 muzeja i galerija čije sadržaje možete proučavati preko interneta. Na listi se nalaze neki od najvećih muzeja na svijetu, a ova sjajna solucija omogućit će vam da proširite svoje znanje o umjetnosti, historiji i nauci.

Želite li prošetati Guggenheim muzejom u New Yorku? Google Street View omogućava korisnicima da obiđu muzej u nekoliko koraka. Osim toga, od magičnog Pariza i sjajnih galerija dijeli vas samo nekoliko klikova, a isto važi i za Nacionalni muzej Moderne i savremene umjetnosti u Seoulu.

Nažalost, na ovoj listi nećete pronaći baš sve svjetske muzeje i galerije, te nije poznato da li će na nju uskoro biti dodano više lokacija. No, do tada na internetu, a van ove liste, možete pronaći online obilaske neke od najvećih muzeja – poput pariskog Louvrea.

Sada je i zvanično, više nema šale! SVI koji stignu u BiH MORAJU u karantenu

Dva doktora iz KB Dubrava imaju koronavirus