Jako lijepe vijesti dolaze iz Wizz Aira, ovo će zasigurno obradoati brojnu bosanskohercegovačku dijasporu širom Evrope: Počeli letovi iz Banja Luke!

Biznis Posljednje Vijesti

Na međunarodnom aerodromu Banja Luka svečano je dočekan prvi let aviokompanije Wizz Air i to na liniji Dortmund – Banja Luka.

“Lijepa vijest za naš Aerodrom danas je prvi promotivni let Dortmund – Banja Luka – Dortmund najbrže rastuće evropske niskotarifne kompanije Wizz Air. Avio kompanija Wiz Air će saobraćati sa pet novih destinacija, po dva puta sedmično. Ponosni smo što možemo obradovati naše građane novim putovanjima sa našeg Aerodroma. Aerodrom Banja Luka je spreman za nove letove a u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa Covid-19. Nadamo se da će ubrzo uslovi putovanja zbog aktuelne pandemije biti olakšani, te da ćemo, sa avio-kompanijama sa kojima uspješno sarađujemo, omogućiti mnogo putovanja prema cijelom svijetu na radost građana i svih putnika”, kazala je Sanela Kasalović, portparol preduzeća Aerodromi RS.

Prve putnike koji su u Banju Luku stigli ovom aviokompanijom dočekali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić.

Linija Dortmund – Banja Luka jedna je od pet linija koju će Wizz Air obavljati sa banjalučkog aerodroma. Nove rute ove aviokompanije povezat će Banju Luku sa Dortmundom u Njemačkoj, Eindhovenom u Holandiji, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom u Francuskoj, kao i Malmoom i Stockholmom u Švedskoj.

Očekuje se da nove linije stimulišu vazduhoplovni i ugostiteljski sektor u regiji, istovremeno omogućavajući putnicima iz Bosne i Hercegovine da po najnižim cijenama putuju do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.

Leave your vote